Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 9
Küresel Kapitalizmin Sosyalleştirilen Yüzü: Birleşmiş Milletler 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi Örneği
2018
Dergi:  
İzmir İktisat Dergisi
Yazar:  
Özet:

BM’nin 2013 yılında yayınlanan “Yeni Bir Küresel Ortaklık: Sürdürülebilir Kalkınma Yoluyla Yoksulluğu Ortadan Kaldırmak ve Ekonomileri Dönüştürmek” raporu 2015 sonrası yeni hedefleri, bu bağlamda 2030 yılına kadar aşırı yoksulluğu ortadan kaldırmak ve sürdürülebilir kalkınma sözünü yerine getirmek için evrensel bir gündemi ortaya koyuyor. Bu çalışmada bu hedeflerin temelini küresel kapitalizmin doğasının yarattığı sosyal tahribatların görünürlüğünü azaltarak kapitalist sistemin sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlayan Post-Washington uzlaşısının oluşturduğu ve hedeflerin sürdürülebilir kalkınma adı altında sürdürülebilir bir kapitalist sistemi amaçladığı tartışılmaktadır. Küresel kapitalizme sosyal bir taraf kazandırma amacı bağlamında, açıklanan hedefler ile sosyal sorunların özellikle yoksulluğun görünürlüğünü azaltılmaya çalışılmakta ama yoksulluğun sisteme içkin temel sebeplerine vurgu yapılmamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


İzmir İktisat Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 711
Atıf : 6.608
2023 Impact/Etki : 0.367
İzmir İktisat Dergisi