Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 23
Kur’ân Bağlamında İlk İnsan ve Nübüvvet-Fıtrat İlişkisi
2006
Dergi:  
Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kur’ân ve sünnete göre ilk insan ve ilk peygamber Adem’dir. Ancak, bu konuda Kur’ân ve sahih sünnetten onay alamayan bazı farklı görüşler serdedilmektedir. Bu küçük çaplı etüdümüzde, Kur’ân ve sahîh sünnete göre ilk insan ve ilk peygamberin kim olduğu belirtildikten sonra özellikle, merak edileceğini tahmin ettiğimiz şu sorulara cevap aramaya çalıştık: -Allah (cc), meleklere, yer yüzünde bir halife görevlendireceğini haber verince onlar bu halifenin kan dökeceğini ve fesat çıkaracağını nere-den/nasıl bildiler? -Adem’e peygamberlik/halifelik görevi ne zaman verilmiş olabilir? Kanaatimize göre Adem peygamber olarak, hemen değil, fıtratın bozulmasından sonra, kan dökme, fesat çıkarma gibi bir takım tasvip edilmeyen olayların ortaya çıkmasının ardından görevlendirilmiştir. Allah (cc) o zamanki mevcut insanlar arasından bir halife tayin edeceğini meleklere bildirince onlar, ilk etapta böyle bir görevin kime verileceğini bilmiyorlardı; o ana kadar mevcut insanlar arasında meydana gelen bir takım olumsuz olayları da görmüşlerdi. Onların, Allah’a karşı, ‘kan dökecek, fesat çıkaracak birini mi halife olarak görevlendireceksin?’ şeklindeki sözleri de bu sebeplerden dolayı idi.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 689
Atıf : 2.946
2023 Impact/Etki : 0.167
Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi