Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 9
Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencilerinin “Bilsem” ve “Okul” Kavramlarına İlişkin Algı Düzeylerinin Metaforlarla Karşılaştırılması
2017
Dergi:  
Journal of Gifted Education and Creativity
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, özel yetenekli öğrencilerin BİLSEM ve okul kavramlarına ilişkin algılarını metaforlar aracılığıyla ortaya çıkarmaya çalışmaktır. Araştırmanın örneklemini, 2016–2017 Eğitim-Öğretim yılında Türkiye’nin farklı illerinde faaliyet gösteren 11 Bilim Sanat ve Merkezi’nde öğrenimine devam eden (13-18) yaş aralığındaki BYF, ÖYG, PROJE gurubu toplam 79 öğrenci oluşturmaktadır. Öğrencilerin 36’sı erkek, 43’ü kızdır. Araştırmada nitel araştırma deseni kullanılmıştır. Veriler içerik analizi yöntemiyle çözümlenmiştir. Araştırmanın verileri, öğrencilerin BİLSEM ve okul kavramlarına ilişkin algılarını ortaya çıkarmak için geliştirilen “Bilsem… gibidir/benzemektedir; çünkü…” ve “Okul….…gibidir/benzemektedir; çünkü…” form ile elde edilmiştir. Bulgulara göre öğrencilerin BİLSEM kavramına ilişkin 61 farklı, okul kavramına ilişkin ise 64 farklı metafor ürettikleri görülmüştür. Bilsem kavramına yönelik öğrencilerinfazla geliştirdikleri metaforlar; Beyin, Evimiz ve Aile olduğu görülmektedir. Okul kavramına ilişkin ise öğrencilerinfazla geliştirdikleri metaforlar; Hapis, Aile ve Sınav şeklinde sıralanmaktadır. Üretilen 125 adet metafor benzer özelliklerine göre 3 farklı kategoride toplanmıştır. Kategoriler ise BİLSEM ve okul kavramlarına ilişkin sıklık olarak “Mutluluk verici ve eğlenceli öğrenme ortamı”, “Bilgi verici öğrenme ortamı” ve “Sıkıcı öğrenme ortamı” şeklinde olduğu görülmektedir. Çalışma neticesinde özel yetenekli öğrencilerin BİLSEM’i okula göre daha pozitif algıladıkları ve okulu sıkıcı buldukları saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Gifted Education and Creativity

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Gifted Education and Creativity