Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 8
Rusya’nın Büyük Güç ve Egemen Devlet Algısının Balkanlar Üzerine Etkileri
2021
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Devletler, 20. yüzyılın sonlarında uluslararası sistemde egemen devlet ve büyük güç algısı açısından önemli değişim ve dönüşüm yaşamışlardır. Devlet için egemenlik durumu vatandaşların haklarının korunması, ekonomik refahlarının arttırılması ve kendisinin adil yönetimi anlamını taşımaktadır. Ancak söz konusu değişim ve dönüşüme rağmen Rus liderler ve karar alıcılar, Rusya’nın egemen devlet pozisyonunu ve büyük güç algısını uluslararası sistemde 19. yüzyılın mutlakiyetçi yaklaşımı ile korumaya çalışmaktadırlar. Rus liderlerin ve karar alıcıların bu davranışları ve tutumları aynı zamanda Çin’in de üçüncü taraf olarak yer aldığı Rusya-Batı çatışmasına temel oluşturmaktadır. Rusya, 21. yüzyıl egemen devlet ve büyük güç algısında mutlakiyetçi anlayışı tercih ettiğini dış politika söylemleri ve uygulamaları ile ortaya koymaktadır. Bu bağlamda çalışmanın amacı, Rusya’nın Balkanlara yönelik dış ve güvenlik politikalarını egemen devlet ve büyük güç algısı çerçevesinde analiz etmektir.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Russia’s Great Power Eminence and Sovereign State Perception On The Balkans
2021
Yazar:  
Özet:

At the end of the 20th century, all states over the world faced crucial changes and transformations in the perspective of the perception of sovereign state position and great power eminence. The position of sovereignty for a state means the struggle for its citizens’ rights, economic welfares and its fair governance. But, in spite of these changes and transformations, Russian leaders and policymakers have tried to maintain Russia’s position as a sovereign state and great power in the international system in the mind of the 19th century’s absolutist approach. Concurrently, these attitudes and behaviours of the leaders and policymakers have comprised a basis for Russia-the West conflict including China as a third party today. Russia puts forward absolutist regimes as its preference in the perception of its 21st century’s sovereign state and great power with its foreign policy applications and discourses. In this context, the aim of the article is to analyse Russia’s foreign and security policies in the Balkans by underlining its assertive great power and absolutist regime approaches.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.272
Atıf : 13.514
2023 Impact/Etki : 0.345
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi