Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 3
Çöz-aktar röle-yardımlı-NOMA sistemlerinin hata başarımlarının analizi ve kullanıcılar arası adillik için bir güç paylaşım protokolü
2020
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dikgen-olmayan çoklu erişim (non-orthogonal multiple access -NOMA) sunduğu yüksek spektral verimlilik ve kitlesel iletişim potansiyeli nedeniyle yeni nesil ağlar için önemli bir aday teknik konumundadır. Ayrıca diğer fiziksel seviye teknikleriyle beraber kolayca uygulanabilmesi de NOMA için önemli bir avantaj getirmektedir. İşbirlikli iletişim ile NOMA’nın beraber kullanıldığı röle-yardımlı NOMA sistemleri yüksek spektral verimlilik ve kitlesel iletişimin yanı sıra geniş kapsama alanı da sunmaktadır. Bu nedenle son yıllarda çok sayıda çalışmaya konu olmuştur. Fakat, yapılan çalışmaların çoğunda önerilen sistemler kesinti olasılığı ve toplam sistem kapasitesi başarımları açısından ele alınmış olup bit hata başarımları göz ardı edilmiştir. Bu çalışmada, çöz-aktar (decode-forward -DF) protokolü kullanılan röle-yardımlı NOMA sistemi için teorik uçtan uca (end-to-end -E2E) ortalama bit hata olasılığı (average bit error probability -ABEP) ifadeleri kapalı-formda türetilmiştir. Elde edilen ifadeler Monte Carlo benzetimleri ile doğrulanmıştır. Sistemin E2E hata başarımı değişen sistem parametrelerine göre incelenmiştir. Ayrıca hata başarımları açısından kullanıcılar arası adillik/eşitlik gözetilerek optimum güç paylaşım katsayısının ne olması gerektiği tartışılmış ve oransal adillik (proportional fairness -PF) indeksine göre optimumuma yakın bir güç paylaşımı algoritması sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Solution-party rally-help-NOMA systems failure success analysis and a power sharing protocol for inter-user justice
2020
Yazar:  
Özet:

Non-Orthogonal Multiple Access (NOMA) is an important technical candidate for new generation networks due to its high spectral efficiency and mass communication potential. It can also be easily applied along with other physical level techniques, which also brings a significant advantage to NOMA. The collaborative communication and NOMA’s jointly used NOMA-assisted NOMA systems provide high spectral efficiency and mass communication as well as a wide range of coverage. This is why there has been a lot of work in the last few years. However, in most of the studies, the recommended systems were discussed in terms of the possibility of interruption and the overall system capacity successes and the bit errors successes were ignored. In this study, the decode-forward (DF) protocol used for the theoretical end-to-end (E2E) expression of the average bit error probability (ABEP) for the rally-help NOMA system was derived in closed form. The results were confirmed by the similarities of Monte Carlo. The E2E error success of the system is studied according to the changing system parameters. In addition, a power sharing algorithm has been presented for the optimum according to the proportional fairness index (PF) and the optimum according to the optimum according to the optimum according to the optimum according to the optimum according to the optimum.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.272
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi