Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 146
 İndirme 16
Sürdürülebilirlik Yolunda “İleri Dönüşüm”: Bir Atölye Çalışması
2019
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tüketim toplumunu oluşturan insanların, ihtiyaçları ve yaşam alanları arasında bir denge kurulması gerekmektedir. Sürdürülebilirlik kavramı, yaşanabilirlik kavramından ayrı düşünülemez hale gelmiştir. Bu durumu takip eden yıllarda, çevre/doğa üzerindeki olumsuz etkilerin en aza indirgenmesi ve günümüz kaynaklarının geleceğe aktarılması adına geri dönüşüm, sıfır atık, minimalizm ve ileri dönüşüm gibi kavramlar ortaya çıkmıştır. İlerleyen teknoloji ve hızlı nüfus artışına bağlı olarak tüketimin artmasıyla oluşan atık miktarının azaltılmasında, kullan-at şeklinde ilerleyen doğrusal ekonominin yerini kaynakların daha uzun süre kullanıldığı ve yeniden dönüşümü esas alan döngüsel ekonominin almasında “İleri Dönüşüm” bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmada, Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımıyla bir atölye çalışması gerçekleştirilmiştir. Atölye sonucu elde edilen ürünler, kullanılan ana materyallerine (plastik, metal, ahşap, cam, tekstil ve kâğıt) göre sınıflandırılarak ileri dönüşüm kapsamında değerlendirilmiştir. Sonuç olarak çevresel kaynakların sürdürülebilirliği bağlamında hammadde ve enerji korunumunu gözeten uygulamaların yaşam aktivitelerine entegre edilmesi önem taşımaktadır. Böylelikle yaşanabilir sağlıklı çevrelerin ve peyzajların devamlılığına katkı sağlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Sürdürülebilirlik Yolunda “İleri Dönüşüm”: Bir Atölye Çalışması
2019
Yazar:  
Özet:

It is necessary to establish a balance between the people who make up the consumer society, their needs and living spaces. The concept of sustainability has become unthinkable from the concept of sustainability. In the years following this situation, concepts such as recycling, zero waste, minimalism and advanced transformation have emerged for the purpose of minimizing the negative impacts on the environment/natural and transferring the current resources to the future. In the reduction of the amount of waste formed by the increase in consumption due to the advanced technology and the rapid population growth, the linear economy in the form of use-money is replaced by a "Advanced Conversion" as a tool in the acquisition of the cyclic economy based on resource use for longer and re-reformation. In this study, a workshop was carried out with the participation of the faculty members and students of the University of Bartin's Department of Landscape Architecture. The products obtained as a result of the workshop were classified according to the main materials used (plastic, metal, wood, glass, textile and paper) and evaluated in the framework of advanced conversion. As a result, in the context of sustainability of environmental resources, it is important to integrate practices that monitor raw materials and energy conservation into life activities. This is the way to contribute to the continuity of healthy environments and landscapes.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 1.474
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi