Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 69
 İndirme 18
Çokkültürcü Sosyal Hizmet Uygulaması ve Eklektik Perspektif
2021
Dergi:  
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmada sosyal hizmet mesleğine katkı sunan kuramsal çerçeveler çokkültürcülük perspektifinden ele alınmış olup araştırmacılar tarafından oluşturulan tematik başlıklarda tartışılmıştır. Kültürel çeşitliliğin ve farklılıkların beraber yaşandığı toplumlardaki çokkültürcü sosyal hizmet uygulamalarında sosyal çalışmacıya eklektik temelli teorik bir bakış kazandırabilmek amaçlanmıştır. Çalışmada yöntem olarak literatür taraması kullanılmıştır. Çalışma kapsamına alınan kuramsal çerçeveler, sıralanarak tek tek anlatılmamış, ilgili temalara uygun olarak tasnif edilip tartışılarak kuramsal bir bakış verilmeye çalışılmıştır. Çokkültürcü sosyal hizmetin uygulama boyutuna dair sunulan eklektik perspektif ve buradan hareketle geliştirilen öneriler, sonuç bölümünde verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Multi-cultural Social Service Application and Eclectic Perspective
2021
Yazar:  
Özet:

The theoretical frameworks that contribute to the social service profession in the study were discussed from a multicultural perspective and discussed in the thematic topics created by researchers. The aim is to provide the social worker with an eclectic-based theoretical view in the multicultural social service practices in societies in which cultural diversity and differences go together. Literature is used as a method of study. The theoretical frameworks taken into the scope of the study have been tried to give a theoretical view by ordering and not specifically described, according to the relevant topics. The eclectic perspective presented on the extent of the implementation of the multicultural social service and the recommendations developed by movement from here, are given in the result section.

Anahtar Kelimeler:

Multiculturalist Social Work Practice and Eclectic Perspective
2021
Yazar:  
Özet:

In the study, theoretical frameworks that contribute to the social work profession were discussed from the perspective of multiculturalism and discussed in thematic titles created by the researchers. It was aimed to give the social worker an eclectic-based theoretical perspective in multiculturalist social work practices in societies where there is cultural diversity and differences. Literature review was used as a method in the study. The theoretical frameworks in the study are not explained one by one in order. It has been tried to give a theoretical perspective by classifying and discussing in accordance with the relevant themes. The eclectic perspective and suggestions developed for multicultural social work practice are given in the conclusion section.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.189
Atıf : 4.870
2023 Impact/Etki : 0.227
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi