Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
Pediatrik Suprakondiler Humerus Kırıklarında Açık Redüksiyon ve Perkütan Pinleme İle Kapalı Redüksiyon ve Perkütan Pinleme Sonuçlarının Karşılaştırılması
2021
Dergi:  
Sakarya Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmamızın amacı kliniğimizde suprakondiler humerus kırığı tanısı alarak cerrahi olarak tedavi edilen ve cerrahi sonrası poliklinik takibi yapılan hastalardan açık ve kapalı redüksiyon uygulananların tedavi sonuçlarının retrospektif olarak değerlendirilmesi ve karşılaştırılmasıdır. Gereç ve Yöntemler :2014 –2020 tarihleri arasında kliniğimizde suprakondiler humerus kırığı tanısı ile cerrahi tedavi uygulanmış 2-10 yaş arası çocuklar değerlendirmeye alındı. Kırık redüksiyonu kapalı uygulanan (Grup 1) ve açık uygulanan (Grup 2) olarak iki gruba ayrılan hastaların klinik ve radyolojik sonuçları retrospektif olarak değerlendirildi. Bu değerlendirme için Flynn kriterleri kullanıldı. Kırıkların sınıflandırılmasında Gartland sınıflandırması kullanıldı. Bulgular : Hastaların 64 (%44,4)’ü kız, 80 (%55,6)’i erkek idi. Hastaların yaş ortalaması 5,39±2,22’dir. 108 (%75) hasta kapalı redüksiyon sonrası perkütan pinleme (Grup 1) ile, 36(%25) hasta açık redüksiyon ile perkütan pinleme (Grup 2) tekniği ile tedavi edildi. Yapılan istatistiksel değerlendirmede; gruplar arasında Flynn kriterleri-kozmetik faktörler yönünden anlamlı farklılık bulunmuştur(p=0,004). Grup 2’de kozmetik faktörün orta-kötü olma sıklığı %13,9 iken, Grup 1’de %0,9 dur. Gruplar arasında ‘’Flynn-Fonksiyonel faktör’’ yönünden incelendiğinde aralarında anlamlı fark bulunamamıştır (p=0,057). Sonuç: Suprakondiler humerus kırıklarının tedavisinde amaç dirsek eklem hareket açıklığını tam olarak sağlamak, nörovasküler yaralanmaların önüne geçerek fonksiyonel ve kozmetik açıdan mükemmel sonuçlar elde etmektir. Açık redüksiyonun komplikasyonlarından kaçınmak bakımından ilk tercih kapalı redüksiyon ve perkütan fiksasyon olmasına karşın kapalı redüksiyon sağlanamayan kırıklarda açık redüksiyon uygulanabilir. Uygun kırık redüksiyonu sağlanarak stabil kırık tespiti yapıldığında her iki yaklaşımda da sonuçlar benzer ve tatminkardır.

Anahtar Kelimeler:

Pediatric Suprakondis Humerus Breaks with Open Reduction and Closed Reduction and Percutan Pin Results Comparison
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of our study in our clinic is to evaluate and compare retrospective the results of the treatment of patients with open and closed reduction from patients with surgical and post-chirurgical clinical tracking diagnosed with supracondus humerus fractures. Tools and Methods: Between 2014 and 2020 in our clinic, supracondes were taken to evaluate children between 2 and 10 years of age who were diagnosed with humerus fractures with surgery. The clinical and radiological results of patients divided into two groups as closely administered (Group 1) and openly administered (Group 2) were evaluated as retrospective. Flynn criteria were used for this assessment. The Gartland classification was used for the classification of the crashes. Results: 64 of the patients (44.4%) were girls and 80 (55.6%) were men. The average age of patients is 5.39±2.22. 108 (75%) patients were treated with a post-closed reduction percutaneous pin (Group 1) and 36 (25%) patients were treated with a open reduction percutaneous pin (Group 2) technique. The statistical assessment found significant differences in terms of Flynn criteria and cosmetic factors (p=0,004). In Group 2, the rate of cosmetic factor being medium-bad is 13.9%, while in Group 1, the rate is 0.9%. When the groups were studied in the direction of "Flynn-Functional Factor", there was no meaningful difference between them (p=0,057). The goal of the treatment of supracondis humerus fractures is to ensure the full transparency of the joint movement of the rectum, preventing neurovascular injuries and obtaining excellent functional and cosmetic results. In order to avoid complications of open reduction, the first preference is closed reduction and percutaneous fixation, although open reduction can be applied in fractures that cannot be provided with closed reduction. When a stable break detection is made by providing adequate break reduction, the results are similar and satisfying in both approaches.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sakarya Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 951
Atıf : 1.169
2023 Impact/Etki : 0.022
Sakarya Tıp Dergisi