Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
RÜZGÂR ENERJİSİ ve BALIKESİR BÖLGESİNDEKİ POTANSİYELİ
2020
Dergi:  
Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz Ülkelerin dışa bağımlılıklarını azaltması bakımından yenilenebilir enerji kaynakları önemli bir yere sahiptir. Yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan rüzgâr enerjisi ise geçmişten günümüze önemini giderek artırmaktadır. Ülkemiz açısından en çok kullanılabilir ve tercih edilen yenilenebilir enerji kaynağı rüzgâr enerjisi olmuştur. Dünyada rüzgâr enerjisi üretimi 1990 yılında 2 GW (Gigawatt) iken 2020 yılında bu değerin 6 GW değere ulaştığı bilinmektedir. Türkiye ise rüzgâr enerjisi açısından zengin bir potansiyele sahip olmasına rağmen bu enerjiye verilen önem 2005 yılında ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu konudaki ilk ciddi girişimler 2005 yılında Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kanunu ile ortaya konularak, ilgili teşvikler devlet mekanizmaları ile desteklenmeye başlanmıştır. 2006 yılında ülkemizde bulunan rüzgâr türbinlerinin elektriksel kurulu gücü 0.051 MW (Mega Watt) iken 2020 yılının ilk 6 aylık dönemi sonunda bu değer 8.288 MW seviyesine çıkarılmıştır. 2023 yılında ise hedef değer 20 MW olarak belirlenmiştir. Balıkesir ilimizde ise 26 adet Rüzgâr Enerji santrali, 2020 yılında ülkemizde elde edilen toplam elektrik gücünün 1.163 MW’lık kısmını karşılayacak kapasitededir. Bu veriler göz önüne alındığında, Balıkesir ilinin rüzgâr enerjisi üretiminde Türkiye genelinde 2.sırada yer alması, ülkemiz ve Balıkesir için rüzgâr türbinlerinin ekonomiye olan katkıları yadsınamaz durumdadır. Bu çalışmada, rüzgâr türbinlerinin avantajları ve dezavantajları incelenerek Balıkesir ilinin sanayisine, istihdamına ve yerel firmalara ekonomik katkıların nasıl sağlanacağına dair öneriler aktarılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi