Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 69
 İndirme 9
Diyalojik Estetik Kavramının Dijital Sanatlar Bağlamında İncelenmesi
2019
Dergi:  
YEDİ: SANAT, TASARIM VE BİLİM DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

Dijital teknolojilerdeki gelişmeler, yaşamın her yönünü etkisi altına aldığı gibi, iletişim biçimlerini de önemli ölçüde etkilemişlerdir. Zaman, uzam kavramlarının getirdikleri değişimlerle, mesafeler yok olmuş, dünyamız adeta küresel bir köye dönüşmüştür. Kendisi de bir iletişim biçimi olan sanat, dijital teknolojiler aracılığıyla dünyanın her bölgesinde geniş izleyici kitleleri ile buluşma ve kültürlerarası bir iletişim sağlama olanağına kavuşmuştur. Sanat, tarihi boyunca diyalogların temeli olma görevini üstlenmiştir. Ancak, görsel sanatları diyalojik kuramlarla inceleme çalışmalarına olanak sağlayan sanat biçimi dijital sanatlardır. Bu makalenin amacı, dijital sanatları diyalojik açıdan incelemektir. Makalede özellikle Martin Buber ve Mikhail Bakhtin’in diyalojik felsefelerine yoğunlaşarak, dijital sanat ve diyalojik sanatın yörüngelerinin hangi yönleriyle örtüştüğü tartışılacaktır. Etkileşimsel dijital sanat ve diyalojik sanat birçok ortak özelliğe sahip olsalar da, tüm etkileşimsel dijital sanatlar diyalojik olarak nitelendirilemez. Bu bağlamda, makale telekomünikasyon araçları aracılığıyla diyalojik anlam yaratan dijital sanat biçimlerine odaklanacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Searching The Traces Of Dialogical Aesthetics In Digital Art
2019
Yazar:  
Özet:

Digital Technology has dramatically changed the way human beings communicate. It has made distance communication possible and changed our world into a ‘Global Village’. Besides, it has influenced art experiences in a dramatical way. Like other forms of information, art is also able to reach wider audiences in all parts of the world, thus creating an effective cross-cultural communication. Throughout its history, art has always been the basis for a dialogue. However, it is the digital art which has introduced the dialogical principles in visual arts. The aim of this article is to analyze digital arts from a dialogical perspective. Focusing mainly on Martin Buber and Mikhail Bakhtin’s dialogic philosophy, the article aims to present how the trajectories of digital art and dialogical aesthetics intersect. The article proposes that although interactive art and dialogical art share many characteristics in common, all interactive digital art is not dialogic; therefore, the focus of this article will be on digital arts which use telecommunication media as a means of dialogic meaning production.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






YEDİ: SANAT, TASARIM VE BİLİM DERGİSİ

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 350
Atıf : 8.755
2023 Impact/Etki : 0.224
YEDİ: SANAT, TASARIM VE BİLİM DERGİSİ