Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 18
MATEMATİK ÖĞRETİMİNDEKİ EKSİKLİKLER: SAYMA ve SAYI KAVRAMI İLE İLGİLİ FARKINDALIKLAR
2019
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Okul öncesi eğitim programında, bilişsel gelişime ilişkin kazanımlardan “nesneleri sayma” ve “nesne grupları ile sayılar arasında ilişki kurma” matematik eğitimine yönelik temel yeterliliklerdendir. Bu bağlamda yapılan bu araştırmanın amacı öğretmen adaylarının sayma ve sayı kavramlarının öğretiminin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin görüş ve düşüncelerini belirleyebilmektir. Araştırmada var olan bir durumu belirleyebilmek için nitel araştırma yöntemlerinden bütüncül tek durum çalışması deseni kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu bir üniversitenin okul öncesi öğretmenliği lisans programının ikinci sınıfına kayıtlı 103 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Araştırma verilerini toplamak için yarı yapılandırılmış görüşme formları kullanılmıştır. Verilerin analizinde içerik analizi teknikleri kullanılmıştır. Verilerin sunumunda betimsel istatiklerden yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda öğretmen adaylarının sayma ve sayı konusunun öğretiminde yapılabilecek etkinlikler ve etkinliklerinin süresine ilişkin eksikliklerinin olduğu belirlenmiştir. Belirlenen bu eksikliklerinin giderilmesine ilişkin gerek hizmet içi gerekse hizmet öncesinde matematik eğitimi ile ilgili olarak öğretmen ve öğretmen adaylarının sayma ve sayı kavramlarına ilişkin yapılmış olan bilimsel çalışmalardan yararlanma düzeylerinin arttırılması ve böylece farkındalık oluşturulması önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Disadvantages in mathematics teaching: Differences between counting and counting
2019
Yazar:  
Özet:

In the pre-school education program, it is one of the basic skills to mathematical education from the achievements related to cognitive development to the "matter counting" and the "relation between matter groups and numbers". The purpose of this research in this context is to determine the opinions and opinions of the teacher candidates on how the teaching of the counting and numbering concepts should be done. In order to identify a state of existence, a comprehensive one-state study scheme of the quality research methods has been used. The research study group consists of 103 teachers candidates registered in the second class of a university's pre-school teaching bachelor's program. Half-configured conversation forms have been used to collect research data. In the analysis of data, content analysis techniques are used. The statistics were used in the presentation of the data. The research has found that teachers’ candidates have deficiencies in relation to the duration of the activities and activities that can be done in the teaching of the subject of counting and numbering. In relation to the removal of these defects, it is recommended to increase the levels of use of scientific studies that have been done in relation to the counting and numbering concepts of teachers and teachers candidates in relation to mathematical training before the service, and thus to create awareness.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.808
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi