Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Wastewater Problems of Adıyaman City and Probable Effects of Them on Atatürk Dam Lake
2014
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Atatürk Baraj Gölü, Türkiye’nin en büyük projesi olan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında büyük öneme sahip, ülkemizin en büyük, Dünya’da ise gövde hacmi bakımından dördüncü, su hacmi bakımından ise dokuzuncu büyük barajı konumunda yer almaktadır. Adıyaman kenti atıksuları arıtma yapılmadan doğrudan Eğri Çayı ve Sitilce Çayı’na ve budan da sonuç olarak Atatürk Baraj Gölü’ne karışmaktadır. Karışık endüstriyel atıksu ile kirlenmiş Eğri Çayı suyu Yüzeysel Su Kalitesi Yönetimi Yönetmeliği’ne göre 4. sınıf su kalitesindedir. Böylesi önemli bir konuma sahip olan Atatürk Barajı Gölü, her geçen gün artan evsel ve endüstriyel nitelikli kirlenmeye maruz kalmaktadır. Bu çalışmada Atatürk Baraj Gölü’ne karışan derelerde nicel analizler yapılmıştır ve arıtılmadan derelere deşarj edilen atıksuların alıcı ortamda ve çevresinde bulunan halk sağlını olumsuz yönde etkilediği doğrudan yapılan diyalog ve gözlemler ile görülmüştür. Ayrıca tekstil ve gıda endüstrisi atıksularının deşarjı ile ilgili önlemlerin alınmaması durumunda toprak kirliliğinin artmasına, Eğri Çayı ve Atatürk Baraj Gölü su kalitesini ve bu ortamların canlı su ekosistemi özelliğini kaybetmesine yol açacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 469
Atıf : 713
Quarter
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q3
97/135

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi