Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 1
Veri Madenciliği ile Çanakkale İli Kuraklık Tahmini
2019
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllardaki iklim değişikliğinin zararlı etkileri göz önüne alındığında kuraklık tahmini oldukça önemlidir. Bu çalışmada, Çanakkale iline ait kuraklık tahmini için veri madenciliği ile modeller geliştirilmiştir. Çanakkale, Gökçeada ve Bozcaada yağış istasyonlarına ait yağış verileri ile 3, 6, 9, 12 ve 24 aylık standart yağış indeksi (SYİ) değerleri hesaplanmıştır. Hesaplanan Gökçeada ve Bozcaada’nın SYİ değerleri veri madenciliği modellerinde girdi olarak kullanılmıştır ve farklı algoritmalar ile modeller geliştirilmiştir. Model sonuçları, hesaplanan SYİ değerleri ile karşılaştırıldığında, veri madenciliği yönteminin kuraklık tahmininde iyi sonuçlar verdiği gözlemlemiştir.

Anahtar Kelimeler:

Drought Estimation Of Canakkale With Data Mining
2019
Yazar:  
Özet:

Drought estimation is important considering the harmful effects of the climate change in recent years. In this study, various models are developed with data mining technique for the drought estimation of Çanakkale, Turkey. Standardized precipitation index (SPI) values for 3, 6, 9, 12 and 24 months are calculated using the precipitation data of Çanakkale, Gökçeada and Bozcaada stations. The calculated SPI values of Gökçeada and Bozcaada are used as input parameters in developing data mining models with different algorithms. Examining the model results, it is observed that data mining technique is effective in drought estimation. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.135
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi