Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 4
Ege Denizi’nde Yetki Alanları Paylaşımının Öncülü: Karasuları Sorunu
2021
Dergi:  
Güvenlik Stratejileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Makalede, karşılıklı önyargılarla biçimlenen Türkiye-Yunanistan ilişkileri çerçevesinde Ege Denizi’nde deniz yetki alanlarının paylaşımıyla ilişkili karasuları sorunu uluslararası hukuk bağlamında incelenmektedir. Bu çerçevede Ege Denizi’nde karasuları anlaşmazlığının ikili ilişkilerde kıta sahanlığı başta olmak üzere diğer sorunları da etkileyen merkezi niteliğine dikkat çekilmektedir. Bu varsayım doğrultusunda Yunanistan’ın karasuları üzerinden Türkiye’nin deniz yetki alanını daraltarak sadece Ege’de değil, Doğu Akdeniz de dâhil olmak üzere uluslararası hukukun Türkiye’ye tanıdığı denizin altındaki enerji kaynaklarına erişim hakkını kısıtlamak gibi bir strateji izlediği ileri sürülmektedir. Makalede öncelikle, karasular hakkındaki uluslararası hukuk kuralları üzerinde durulacaktır. Daha sonra sorunun tarihsel geçmişine yer verilerek tarafların uluslararası platformlarda konu hakkında öne sürdüğü hukuki ve siyasi tezler masaya yatırılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Premise Of Delimitation Maritime Zones In The Aegean Sea: The Problem Of Territorial Waters
2021
Yazar:  
Özet:

In this article, the territorial waters problem, which is associated with the delimitation of maritime jurisdiction areas in the Aegean Sea within the framework of the Turkey–Greece relation formed with mutual prejudices, is examined in the context of international law. In this context, attention is drawn to the central attribute of the territorial waters conflict in the Aegean Sea, which affects other issues, especially the continental shelf in bilateral relations. In line with this assumption, it is argued that Greece follows a strategy of narrowing Turkey's maritime zones over its territorial waters to restrict the right of access to energy resources under the sea, which is recognized by international law to Turkey not only in the Aegean but also in the Eastern Mediterranean. In this article, firstly, the rules of international law about territorial waters will be examined. Then, the historical background of the problem will be debated, and the legal and political arguments put forward by the parties on the international platforms will be discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Güvenlik Stratejileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 321
Atıf : 1.698
2023 Impact/Etki : 0.434
Güvenlik Stratejileri Dergisi