Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 43
 İndirme 8
Yaşanan Son Gelişmeler Doğrultusunda Suriye’nin Tarımsal Yapısı
2019
Dergi:  
Asya Araştırmaları Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Osmanlı İmparatorluğu’nun Ortadoğu’dan çekildiği I. Dünya Savaşı sonrasında bölgede istikrar bir türlü sağlanamamıştır. Ortadoğu’daki petrol, terör, etnik çatışmalar, kapitalizm ve buna bağlı sömürgecilik sürekli bir çatışma ve kaos ortamı yaratmıştır. İran, Irak, İsrail, Mısır, Kuveyt, Yemen, Ürdün, Lübnan ve çalışma konumuz olan Suriye son asrı sürekli krizlerle geçirmişlerdir. Dünya kamuoyunda “Arap Baharı” olarak adlandırılan halk ayaklanmalarının 2011’de de Suriye’de başlaması, ülkeyi günümüze değin devam eden iç savaşla adeta çökme noktasına taşımıştır. Ülkede büyük ölçüde değişen demografik yapı, durma noktasına gelen endüstri ve enerji nakliyesi, neredeyse tamamiyle son bulan turizm ile Suriye ekonomisi adeta çökmüştür. Suriye, esasında tarımsal potansiyeli çok yüksek olan bir ülke olmasa da ülkenin en önemli iktisadi faaliyetlerinden biri olarak zirai faaliyetler de yaşanan iç savaştan büyük ölçüde etkilenmiştir. Öte yandan zirai alanda gerçekleşen durum, diğer tüm iktisadi faaliyetlerden farklı bir durum sergilemektedir. Nitekim ülkedeki hemen tüm iktisadi kolların büyük ölçüde gerilemesi, hatta bir kısmının durması, dikkat çekici gerilemeler yaşanmış olsa da tarım sektörünü öne çıkarmıştır. Günümüzde ülkenin en önemli iktisadi faaliyeti haline gelen tarım sektörü, aynı zamanda savaş koşullarının olumsuz etkileri arasında ilk sırada yer alan kıtlık ve gıda güvenliği sorunu noktasında da stratejik önemi haiz bir konumda yer almaktadır. Bu çalışmada da büyük bir gerileyiş içerisindeki Suriye ekonomisi için hayati önem arz eden tarımsal yapı her yönüyle detaylı bir şekilde irdelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Yaşanan Son Gelişmeler Doğrultusunda Suriye’nin Tarımsal Yapısı
2019
Yazar:  
Özet:

After the First World War, when the Ottoman Empire was withdrawn from the Middle East, there was no stability in the region. In the Middle East, oil, terror, ethnic conflicts, capitalism and related colonialism have created a constant conflict and chaos environment. Iran, Iraq, Israel, Egypt, Kuwait, Yemen, Jordan, Lebanon and Syria, which is our subject of work, have spent the last century with constant crises. The start of the people’s rebellions in Syria in 2011, known as the “Arab Spring” in the world, has brought the country to a point of collapse with a continuing civil war until today. The demographic structure in the country has changed considerably, the industry and energy transport that arrives at the stop, and the tourism that has almost completely ended, the Syrian economy has just collapsed. Although Syria is not a country with a very high agricultural potential, as one of the country’s most important economic activities, the Zirai activities have also greatly been affected by the civil war. On the other hand, the situation that occurs in the curve area shows a different situation than all other economic activities. In fact, the decline of almost all economic arms in the country, and even the stop of some of them, although noticeable declines have occurred, has highlighted the agricultural sector. Today, the agricultural sector, which has become the country’s most important economic activity, is also in a position of strategic importance in the issue of hunger and food security, which is also ranked first among the negative effects of war conditions. In this study, the agricultural structure, which is vital for the Syrian economy in a great recession, has been detailed in all aspects.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Asya Araştırmaları Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 138
Atıf : 216
2023 Impact/Etki : 0.132
Asya Araştırmaları Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi