Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Farklı üriner inkontinans tiplerinde hasta özellikleri, üriner inkontinans davranışları ve yaşam kalitesinin karşılaştırılması
2022
Dergi:  
Journal of Exercise Therapy and Rehabilitation
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmanın amacı, stres üriner inkontinans (SÜİ), urgency üriner inkontinans (UÜİ) ve mikst üriner inkontinans (MÜİ) şikâyeti olan kadınlarda hasta özellikleri, inkontinans davranışları ve yaşam kalitesi arasındaki farkları karşılaştırmaktı. Yöntem: Çalışmaya üriner inkontinans şikâyeti olan toplam 642 kadın (191 SÜİ, 208 UÜİ, 243 MÜİ) dahil edildi. Katılımcıların demografik, obstetrik ve jinekolojik özellikleri kaydedildi. Üriner inkontinans davranışları ve yaşam kalitesi sırasıyla Üriner İnkontinans Davranış Skalası (ÜİDS) ve İnkontinans Yaşam Kalitesi Ölçeği (İYKÖ) ile değerlendirildi. Bulgular: Üç grup arasında demografik, obstetrik ve jinekolojik özellikler, ÜİDS-semptom skoru, ÜİDS-tedavi skoru ve ÜİDS-yaklaşım tutum skoru ortalamaları arasında anlamlı fark olmadığı bulundu (p>0,05). SÜİ grubunda ÜİDS-toplam skoru MÜİ grubundan daha yüksekti (p<0,05). ÜİDS-önleyici tutum skorunun en yüksek SÜİ grubunda olduğu bulundu (p<0,05). UÜİ grubunun ÜİDS-önleyici tutum skor ortalaması ise MÜİ grubundan daha yüksekti (p<0,05). Sonuç: Benzer fiziksel özellikleri olan farklı inkontinans tiplerine sahip kadınların inkontinansa karşı bazı tutumlarında farklılıklar (önleyici tutum) olabilmektedir. İnkontinans hakkında verilecek bilgi ve eğitim stratejileri, alt üriner sistem yönetimi konusunda farkındalığı artırabilir.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of Patient Characteristics, Urinary Incontinence Behaviors, and Quality Of Life Among Different Types Of Urinary Incontinence
2022
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of the study was to compare patient characteristics, incontinence behaviors, and quality of life among women with stress urinary incontinence (SUI), urgency urinary incontinence (UUI) and mixed urinary incontinence (MUI). Methods: The study was carried out 642 women with urinary incontinence (191 with SUI, 208 with UUI, 243 with MUI). The demographic, obstetric and gynecological characteristics were recorded. Urinary incontinence behaviors and quality of life were evaluated by the Urinary Incontinence Behavior Scale (UIBS) and Incontinence Quality of Life Questionnaire (IQOL), respectively. Results: There was no significant difference between the three groups in terms of demographic, obstetric and gynecological characteristics, and the UIBS-symptom, treatment, and approach attitude scores (p>0.05). The UIBS total score was higher in the SUI group than in the MUI group (p<0.05). The SUI group had the highest score on the UIBS preventive attitude (p<0.05). The UIBS-preventive attitude score was higher than that of the MUI group (p<0.05). Conclusion: There may be differences in some attitudes (preventive attitude) towards incontinence of women with different incontinence types with similar physical characteristics. Information and educational strategies about incontinence can increase awareness about lower urinary system management.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Exercise Therapy and Rehabilitation

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 244
Atıf : 330
2023 Impact/Etki : 0.035
Journal of Exercise Therapy and Rehabilitation