Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 5
COVID-19 SALGINININ TÜRK BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN FİNANSAL PERFORMANSI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİN HİBRİD ÇKKV YAKLAŞIMLARI İLE DEĞERLENDİRİLMESİ
2022
Dergi:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, 2016-2021 yıllarını kapsayan dönemde Türk bankacılık sektörünün finansal performansının pandemi krizinden etkilenip etkilenmediğini değerlendirmek için CRITIC ve CoCoSo prosedürlerini içeren bütünleşik bir model önerilmiştir. Çalışmada CRITIC prosedürü yardımıyla seçilen performans kriterlerine ilişkin objektif ağırlıklar hesaplanmıştır. Ardından, Türk bankacılık sektörünün 2016-2021 dönemindeki finansal performansı CoCoSo prosedürü kullanılarak değerlendirilmiştir. Çalışmada önceki literatüre dayalı olarak bankacılık sektörüne ilişkin on adet finansal performans göstergesi belirlenmiştir. CRITIC prosedürü uygulama sonuçlarına göre 2016-2021 döneminde bankacılık sektörünün performansı üzerinde etkisi en fazla olan üç kriter sırasıyla ücretler, komisyon ve bankacılık hizmetleri gelirlerinin toplam gelirlere oranı, yasal sermayenin toplam risk ağırlıklı varlıklara oranı ve net faiz gelirlerinin ortalama toplam aktiflere oranıdır. CoCoSo yönteminin uygulama sonuçlarına göre ise Türk bankacılık sektörü pandeminin en yoğun yaşandığı 2020 yılında en kötü finansal performansı sergilemiştir. Bu sonuç sektörün pandemi krizinden olumsuz yönde etkilendiğini yani bankacılık sektöründe faaliyet gösteren bankaların risk yönetimi konusunda başarısız olduklarını ortaya koymaktadır. Dolayısıyla bu sonuç bankacılık sektörünü düzenleyen ve denetleyen mekanizmalara sektörün istikrarlı olarak büyümesini sağlamak için uzun vadeli planların tasarlamasıyla ilgili önemli bilgiler sunmaktadır. Ayrıca bulgular 2021 yılında alınan önlemlerden dolayı sektörün performansının iyileşme eğiliminde olduğunu da ortaya koymaktadır.  

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.167
Atıf : 2.693
2023 Impact/Etki : 0.172
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi