Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
Gebelikte Beslenmenin Kordon Kanı Yağ Asidi Düzeylerine Etkisi
2019
Dergi:  
Anadolu Kliniği Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışma kordon kanı yağ asitleri üzerine gebelikte beslenmenin etkisini değerlendimek amacıyla planlanmış ve yürütülmüştür. Gereç ve Yöntemler:  Son trimesterin başında olan 33 gebeye ilişkin demografik özellikler ile antropometrik ölçümler önceden hazırlanmış bir anket formu kullanırak alınmış, 24 saatlik besin tüketimleri kaydedilmiştir. Kordon kanlarının yağ asidi içeriği, gaz kromatografisi yöntemiyle tespit edilmiştir. Günlük beslenme ile alınan toplam yağ ve yağ asitleri, bilgisayarlı besin analiz programı ile belirlenmiş, kordon kanı yüzde yağ asit düzeyleri ile karşılaştırılmıştır. Bulgular: Gebelerin, günlük enerji alımları ortalama 1894,37±590,46 kkal, enerjinin karbonhidrat, protein ve yağ dağılımı sırasıyla; %40,7, %15,5, %43,8’tür. Günlük beslenmedeki ve kordon kanındaki doymuş, tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ asitlerinin oranları sırasıyla: %39,7-%47,5, %38,6-%20,8, %21,7-%32 olarak saptanmıştır. Sonuç: Beslenme ile alınan protein miktarının, kordon kanı doymuş yağ asitleriyle ilişkili olduğu görülmüştür. Bu çalışmada doymuş yağ ve protein içeriği yüksek beslenme alışkanlığının, kordon kanı doymuş yağ asitleri düzeyini artırdığı görülmüştür. Gebe kadınların kendi sağlıklarını korumak ve fetüsün normal gelişimini sağlamak için yeterli ve dengeli beslenmeleri gerektiği ve bu konuda ileri çalışmalara ihtiyaç olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Nutrition in Pregnancy on Cordon Blood Fatty Acid Levels
2019
Yazar:  
Özet:

Aim: This study was planned and conducted to evaluate the effect of nutrition in pregnant women on cord blood fatty acid levels. Materials and Methods: Demographic, anthropometric and nutritional data of 33 pregnant women were taken at the beginning of last trimester and 24-hour food consumption was recorded. The fat acid content of cord blood was determined by gas chromatography. Nutritional fatty acids were analyzed by BEBIS program and compared with percentage of fatty acids in cord blood. Mean daily energy consumption of pregnant women was 1894,37±590,46 kcal. The daily intakes were 40,7% carbohydrates, 15,5% protein and 43,8% fat. The ratio of saturated, monounsaturated and polyunsaturated fatty acids in daily nutrition and cord blood were 39.7 percent 47.5 percent 38.6 percent 20.8 percent 21.7 percent 32 percent respectively.  Discussion and Conclusion: It was seen that the amount of protein taken with nutrition was related with cord blood fatty acids. In this study it was seen that nutrition habbits of increased saturated fatty acids and protein were increasing the cord blood fatty acids levels. Also, it was concluded that pregnant women should have an adequate and balanced nutrition to keep their health and maintain normal fetal growth and more studies are needed in this subject.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Nutrition During Pregnancy On Levels Of Cord Blood Fatty Acids
2019
Yazar:  
Özet:

Aim: This study was planned and conducted   to evaluate the effect of nutrition in pregnant women on cord blood fatty acid levels. Materials and Methods: Demographic, anthropometric and nutritional data of 33 pregnant women were taken at the beginning of last trimester and 24-hour food consumption was recorded. Fatty acid content of cord blood was determined by gas chromatography. Nutritional fatty acids were analyzed by BEBIS program and compared with percentage of fatty acids in cord blood. Results: Mean daily energy consumption of pregnant women was 1894,37±590,46 kcal. The daily intakes were 40,7% carbohydrate, 15,5% protein and 43,8% fat. Ratios  of saturated ,monounsaturated and polyunsaturated fatty acids in daily nutrition and cord blood were %39,7-%47,5, %38,6-%20,8, %21,7-%32 respectively.  Discussion and Conclusion: It was seen that amount of protein taken with nutrition was related with cord blood fatty acids. In this study it was seen that nutrition habbits of increased saturated fatty acids and protein were increasing the cord blood fatty acids levels. Also, it was concluded that pregnant women should have an adequate and balanced nutrition to keep their health and maintain normal fetal growth and more studies are needed in this subject.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Anadolu Kliniği Tıp Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 386
Atıf : 1.026
2023 Impact/Etki : 0.129
Anadolu Kliniği Tıp Bilimleri Dergisi