Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 13
FARKLI LİSE TÜRLERİNDEKİ ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENME STİLLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA (RİZE İLİ ÖRNEĞİ)
2007
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı Rize İli’nde farklı türdeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin öğrenme stillerinin incelenmesidir. Öğrencilerin öğrenme stillerinin belirlenmesinde Otrar (2006) tarafından geliştirilen ve sekiz alt boyut içeren Marmara Öğrenme Stilleri Ölçeği (ÖSÖ-M), demografik bilgiler için de araştırmacılar tarafından geliştirilen bir form kullanılmıştır. Uygulamalar 2006-2007 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilmiştir. Bu araştırmanın örneklemini Rize İli’nde küme örnekleme yoluyla seçilen on bir farklı ortaöğretim kurumunda öğrenim görmekte olan öğrenciler oluşturmaktadır. Örneklem yaşları 15 ila 18 arasında değişen 828 (339 kız, 489 erkek) ortaöğretim öğrencisinden oluşmaktadır. Araştırmada verilerin analizi kapsamında betimleyici analizlerin (f, %) yanı sıra bağımsız grup t testi ve tek yönlü varyans analizi (ANOVA), LSD teknikleriyle de gruplar arasındaki farklılaşmalar sınanmıştır. Araştırma sonucunda başlıca şu bulgular elde edilmiştir (a)sosyal etkileşim, dokunsallık, görsellik, aydınlatma, otorite, işitsellik ve sebat alt boyutlarında alt boyutlarında okul türleri arasında anlamlı farklılıklar olduğu saptanmıştır. (b) Görsellik alt boyutu için cinsiyet grupları arasında anlamlı farklılıklar olduğu saptanmıştır. (c) Görsellik, otorite, işitsellik alt boyutları için sınıf tekrarı yapan ve yapmayan öğrenciler arasında anlamlı farklılıklar olduğu saptanmıştır. Araştırmanın sonunda elde edilen sonuçlara bağlı olarak öğrenme süreci ve rehberlik açısından bazı önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

A research on the learning styles of students in different kinds of high school (example of RISE)
2007
Yazar:  
Özet:

The purpose of the research is to study the learning styles of students who are studying in different kinds of secondary education institutions in Rize. The Marmara Learning Styles Scale, developed by Otrar (2006) in determining students’ learning styles and containing eight sub-dimensions, has also been used a form developed by researchers for demographic information. Applications were carried out in the 2006-2007 educational year. The sample of this research is formed by students who are studying in a ten different secondary education institutions selected through crowd sampling in Rize. The exam includes 828 (339 girls, 489 men) high school students aged 15 to 18. The study, in the context of data analysis, tested the differences between the illustrative analyses (f, %) as well as the independent group t test and one-way variance analysis (ANOVA), LSD techniques and groups. The study found that there were significant differences between social interaction, touchability, visuality, illumination, authority, hearing, and vibration in the lower dimensions of the school types. (b) There have been significant differences between gender groups for visual subdimensions. (c) There have been significant differences between students who repeat and do not do classes for the subdimensions of vision, authority, and hearing. Depending on the results obtained at the end of the study, some recommendations were made in terms of learning process and guidance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 532
Atıf : 3.568
2023 Impact/Etki : 0.29
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi