Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 6
SPORDA KRONOLOJİK YAŞA GÖRE YAPILAN YETENEK SEÇİMİNDE BİYOLOJİK OLGUNLUĞUN CİNSİYETE GÖRE MOTOR BECERİLERE ETKİSİ
2016
Dergi:  
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yapılan bu araştırmada 9-13 yaş grubu çocuklarda kronolojik yaşa göre yapılan yetenek seçiminde biyolojik olgunluğun motor beceri düzeylerine etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmaya Türkiye’nin değişik bölgelerinde (Ankara, Adıyaman, Bolu, Hatay, Karabük, Muğla, Sakarya, Samsun) 401 sedanter kız çocuğu ile 522 sedanter erkek çocuğu olmak üzere toplam, toplam 923 sedanter çocuk katılmıştır. Katılımcıların biyolojik olgunluk düzeylerinin belirlenmesinde Mirwald ve diğerleri (2002: 689) tarafından geliştirilen cinsiyet özelinde çoklu regresyon denklemleri kullanılmıştır. Katılımcıların beden kitle indekslerinin belirlenmesi amacı ile boy ve vücut ağırlığı ölçümleri alınmıştır. Bunun yanında, katılımcıların bazı motor beceri düzeylerinin belirlenmesi amacı ile parmak kavrama kuvveti, el kavrama kuvveti, durarak uzun atlama testi, sağlık topu atma testi, esneklik testi (otur-eriş), aktif sıçrama testi, anaerobik güç testi, 20 m sürat koşusu, pro-agility çabukluk testi ve 20 m mekik koşusu testleri uygulanmıştır. Araştırmanın sonunda 9-13 yaş grubunda bulunan kız ve erkek çocuklarının kronolojik yaş ve biyolojik olgunluğuna göre motor gelişim düzeyleri arasında istatistiksel açıdan anlamlı farklılık bulunduğu belirlenmiştir (p<0.05). Sonuç olarak, 9-13 yaş grubunda bulunan çocuklarda biyolojik olgunluğun motor gelişim düzeyini etkileyen bir unsur olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 275
Atıf : 496
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi