Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 29
 İndirme 7
GAP PROJESİ'NİN TÜRKİYE'NİN KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI İÇİNDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
2008
Dergi:  
Tarım Ekonomisi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nüfusunun önemli bir kısmının kırsal alanlarda yaşadığı ve bu nüfusun kente oranla daha az gelişmiş olduğuTürkiye'de de tüm dünyada ve özellikle gelişmekte olan ülkelerde kırsal kalkınma önemli bir konu olmaya devametmektedir.Kırsal alanların kalkınması, bölgelerarası ekonomik, toplumsal, kültürel gelişme farklılıklarının giderilmesiniamaçlayan politikalarla yakından bağlantılıdır. Bu bağlamda Türkiye'deki kırsal alana yönelik politikalarla, baştaDoğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri olmak üzere kalkınmada öncelikli yörelerin kalkındırılarak bölgelerarasındaki gelişmişlik farkının zaman içinde azaltılması ve ulusal bir bütünleşmenin sağlanmasıhedeflenmektedir.Bu anlamda Türkiye'de kırsal alanların kalkındırılmasına yönelik çalışmalar, kurulduğundan bu güne kadarsürekli gündemde olmaktadır. Türkiye'nin azgelişmiş bölgelerinden biri olan Güneydoğu Anadolu Bölgesindegerçekleştirilen GAPProjesi, bu yöndeki çabaların en kapsamlılarının başında gelir.Buradan hareketle çalışmamızda, tarihsel gelişim içinde Türkiye'de uygulanmakta olan kırsal kalkınmapolitikaları kapsamında GAP Projesi'nin yeri, önemi ve GAP Projesi'nden ulusal bakımdan en üst veriminsağlanabilmesi için alınması gereken tedbirler tartışılmaktadır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Tarım Ekonomisi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 235
Atıf : 1.557
2023 Impact/Etki : 0.162
Tarım Ekonomisi Dergisi