Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 11
TOPRAK VE EMEK ÜZERİNDEN FRANÇOİS MİLLET’NİN SANATINA BAKMAK
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Toprak, yaşamsal öneminin dışında, iktisadi ve kültürel açıdan da insanı kendine bağımlı kılan unsurların başında gelmektir. Toprağa bağlı üretim sonucu oluşan ticari ilişkiler, ekonomik faaliyetleri artırarak kırsal yaşama alternatif yaşam alanları yaratarak bugünkü kentlerin yapılanmasına zemin hazırlamıştır. Böylelikle kent ve kırsal alan coğrafya üzerinde hem kültürel hem de ekonomik açıdan ayrışmıştır. Tüm bu toplumsallaşma süreçleri aynı zamanda sosyal sınıfları meydana getirmiş ve sahiplenilen toprak, korunması gereken bir değer olarak devletlerin oluşmasında önemli rol oynamıştır. Ortaçağ Avrupası’na hakim feodal sistem de bu doğrultuda ortaya çıkmıştır. İktisadi açıdan toprağa bağımlı Ortaçağ Avrupa’sına hakim olan feodal sistemin, tüm yükünü köylü ve toprak emekçi üstlenmiştir. Ancak bu yüke rağmen köylüler, aristokrasi ve burjuva tarafından sosyal sınıf açısından değersizleştirilmiş ve sanat alanında da görünmez kılınmıştır. 1789 Fransız Devrimiyle başlayan süreçle birlikte, içinde köylülerinde olduğu sınıfsal çatışmalar yaşanmış ve tüm süreçlerin etkisi de sanat alanına yansımıştır. Realizm akımı bu süreçlerin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Realizmin öncülerinden olan François Millet, ele aldığı konular açısından devrim niteliğinde bir çıkış yapmıştır. Sanat tarihinin yüzyıllardır görünmez kıldığı köylü ve toprak emekçisinin zorlu hayatını resimlerine konu edinen sanatçı, sanat tarihinin idealize edilmiş yaşamların karşısına, yaşanan gerçeği koymuştur. Bu çalışmada amaçlanan; François Millet’nin çalışmalarını toprak ve emek bağlamında dönemin tarihsel koşulları ile birlikte ele almak ve bu doğrultuda eser analizi yapmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Looking at the art of the French Millet on land and labour
2020
Yazar:  
Özet:

The earth, in addition to its vital importance, is to come at the forefront of the elements that make man self-dependent in economic and cultural terms. The trade relations that are formed as a result of land-related production, increasing economic activities and creating alternative living spaces for rural life, have prepared the ground for the construction of today’s cities. Thus, the city and rural areas are divided on the geography both cultural and economic. All these processes of socialization have also formed social classes and the possessed land has played an important role in the formation of states as a value to be protected. The feudal system that dominated the Middle Ages in Europe also emerged in this direction. The whole burden of the feudal system, which dominated the Middle Ages, economically dependent on land, was taken over by the peasants and land workers. But, despite this burden, the peasants were underestimated by aristocracy and by the bourgeoisie in terms of the social class and made it invisible in the field of art. As the French Revolution began in 1789, class conflicts occurred in the countryside, and the impact of all the processes reflected in the field of art. The realism flow appeared as a result of these processes. François Millet, the pioneer of realism, made a revolutionary outcome in terms of the topics he dealt with. The artist, who has the difficult life of the peasant and land worker, which the history of art has made invisible for centuries, has placed the fact that the history of art has experienced in the face of the idealized lives. The aim of this study is to address the work of François Nation in the context of land and labour, along with the historical conditions of the period, and to conduct an analysis of the work in this direction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.778
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi