Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 3
Knowledge and practices of pharmaceutical laboratory workers on laboratory safety
2017
Dergi:  
Türkiye Halk Sağlığı Dergisi
Yazar:  
Özet:

Laboratuvarlar iş yeri olarak çok tehlikeli/tehlikeli olarak sınıflandırılmaktadır. Amaç: Bu tanımlayıcı araştırmanın amacı, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu laboratuvarlarında çalışan analist ve teknisyenlerin laboratuvar güvenliği hakkında bazı bilgi ve uygulamalarının belirlenmesidir.  Yöntem: Çalışanların (n= 109) %85.0’ine (n=93) ulaşılmıştır. Önceden denenmiş, laboratuvar güvenliğine ilişkin, kendi kendine uygulanabilen bir anket gözlem altında gerçekleştirilmiştir. Bulgular: Katılımcıların çoğunluğu (%66,7) kadındır; laboratuvar tecrübeleri ortalama 12.8±8.2 yıldır ve haftada ortalama 24.6±10.3 saat laboratuvarda çalışmaktadırlar. Çalışanların %53.8’i çalışmaları sırasında genellikle yanıcı/patlayıcı maddelerle, %29.0’u çok/akut toksik veya karsinojenik kimyasallarla, %30.1’i ise fiziksel tehlikelerle çalışmaktadır. Tüm katılımcıların %14.0’ü hiç laboratuvar güvenliği eğitimi almamıştır. Çalışanların “her zaman” önlük, eldiven ve koruyucu gözlük kullanma sıklığı sırasıyla %84.9, %66.7 ve %6.5’tir. Katılımcıların %11.9’u çalışma hayatı boyuncaaz bir ciddi büyük yaralanma, %24.7’si ise son altı ay içindeaz bir küçük yaralanma geçirmiştir. Yaşanmış yaralanmalar içinde dikiş gerektirmeyen kesik, ısırık, yırtık (%21.0) ve kimyasal madde buharı soluma (%16.1) ilk sıralardadır. Temel laboratuvar güvenliği bilgisi sorularına doğru cevap verme ortalamaları 100 üzerinden 65.4±26.5’tir. Sonuç: Sonuç olarak, çalışanların güvenlik uygulamalarında yetersiz kaldıkları ve laboratuvar güvenliği hakkında düzenli eğitim almaya istekli oldukları saptanmıştır. Bu konuda iş yeri tarafından düzenli aralıklarla güvenlik konusunda eğitim verilmesi uygun olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Türkiye Halk Sağlığı Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 326
Atıf : 969
2023 Impact/Etki : 0.231
Türkiye Halk Sağlığı Dergisi