Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
Gebelerde Rubella ve Cytomegalovirus seropozitifliği, Mersin 2018
2021
Dergi:  
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Rubella ve CMV kaynaklı viral infeksiyonlar gebelik döneminde geçirildiğinde fetüste ciddi hasarlara sebep olabilmektedir. Bu çalışmada gebelik dolayısı ile rutin takip edilen gebelerdeki anti-Rubella ve anti-CMV antikorlarının seropozitifliğini ve bunun yaşa dağılımını incelemek amaçlanmıştır. Yöntem: Çalışmada, 2018 yılı Ocak-Aralık ayları arasında Erdemli Devlet Hastanesi Mikrobiyoloji laboratuvarına gebelik takibi ile gönderilen, gebelerden alınan kan örneklerinde anti-Rubella ve anti-CMV antikorlarının varlığı hastanenin kayıtlarından elde edilerek araştırılmıştır. Bulgular: Bu çalışmada anti-Rubella IgG testi yapılan toplam 1639 serum örneğinin %91.7’si pozitif, %6.2’i negatif ve %2.1’ü sınır değer olarak tespit edildi. Anti-Rubella IgM testi yapılan 1736 toplam serum örneğinin %0.5’i pozitif, %99.3’ü negatif ve %0.2’si sınır değer olarak tespit edildi. Anti-CMV IgG testi yapılan toplam 1703 serum örneğinin %100’ü pozitif olarak tespit edildi. Anti-CMV IgM testi yapılan toplam 1728 serum örneğinin %0.3’ü pozitif, %99.4’ü negatif ve %0.3’ü sınır değer olarak tespit edildi. Sonuç: Çalışmanın sonuçlarına göre gebelerin tümü anti-CMV IgG açısından seropozitiftir. Bu veriler çalışmadaki gebe kadıların tümünün gebelik dönemine kadar CMV infeksiyonu geçirdiğini desteklemektedir. Anti-Rubella IgG seropozitifliği ise %91.7 olarak tespit edilmiştir. Bu pozitiflik yaşla beraber değişkenlik göstermektedir. Ayrıca 2006 yılından önceki ilk 10 yıllık yaş bandının riskli olabileceği sonucuna varılabilir. Bu nedenle bu yaş grubunda gebelik planlayan kadınların izleminde rubella takibi daha önem taşımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Rubella and Cytomegalovirus Seropositivity’ In Pregnant Women, Mersin 2018
2021
Yazar:  
Özet:

Aim: Viral infections caused by rubella and CMV may cause serious damage to the fetus when transmitted during pregnancy. In this study, it was aimed to examine the seropositivity of anti-Rubella and anti-CMV antibodies and its age distribution in pregnant women who were followed up routinely due to pregnancy. Method: In the study, the presence of anti-Rubella and anti-CMV antibodies in blood samples taken from pregnant women who were sent to the Microbiology Laboratory of Mersin Erdemli State Hospital between January and December 2018, was investigated by obtaining from the hospital records. Results: Of the total 1639 serum samples that were tested for anti-Rubella IgG, 91.7% were found to be positive, 6.2% negative and 2.1% as limit value. In 1736 total serum samples that were tested for Anti-Rubella IgM, 0.5% was determined as positive, 99.3% as negative and 0.2% as the limit value. A total of 1703 (100%) serum samples that were tested for anti-CMV IgG were all detected as positive. Of the 1728 serum samples, which were tested for anti-CMV IgM, 0.3% was found to be positive, 99.4% negative and 0.3% suspicious. Conclusion: As a result of the study, all pregnant women were found be positive for anti-CMV IgG seropositivity. These data support that all pregnant women in the study had CMV infection until pregnancy. Anti-Rubella IgG seropositivity was determined as 91.7%. This positivity changes with age. Besides it can be concluded that the first 10-year age band before 2006 may be risky. For this reason, rubella follow-up is utmost important in the follow-up of women who are planning pregnancy in this age group.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 452
Atıf : 980
2023 Impact/Etki : 0.043
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi