Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
LPWAN STANDARTLARI TABANLI BİLİŞSEL RADYO AĞLARI İÇİN SPEKTRUM ALGILAMA YAKLAŞIMI
2021
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilişsel radyo ağları (Cognitive Radio Networks, CRNs) kullanılarak güvenilir bir spektrum elde edebilmek günümüz kablosuz iletişim teknolojileri ve Nesnelerin İnterneti (Internet of Things, IoTs) uygulamaları için vazgeçilmez olmuştur. Bu çalışmada, CRN’ler için spektrum algılama yaklaşımında yeni eğilimler incelenmiştir. Düşük güçlü geniş alan ağları (Low Power Wide Area Networks, LPWANs) standartlarından biri olan geniş kapsama (Long Range, LoRa) içerikli CRN’ler ile spektrum algılaması yapılmıştır. Burada amaçlanan, kullanıcıların frekans spektrumlarından maksimum oranda faydalanabilmesini sağlayabilmektir. Daha hassas spektrum algılaması sayesinde haberleşmedeki farklı bant genişliği ve sinyal yayılım faktörlerine bağlı olarak bant genişliği kullanımı verimli hale getirilmiştir. Buna paralel olarak, bant genişliğinde kullanılan miktar artırılarak verimli güç/frekans analizi yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

LPWAN Standards Based Spectrum Recognition Approach to Information Radio Streams
2021
Yazar:  
Özet:

The ability to obtain a reliable spectrum using cognitive radio networks (CRNs) has become indispensable for today’s wireless communication technologies and the Internet of Things (IoTs) applications. In this study, new trends in the spectrum detection approach for CRNs have been studied. Low Power Wide Area Networks (LPWANs) are standardized by long-range CRNs (LoRa). The aim here is to ensure that users can make the maximum benefit of the frequency spectrum. Thanks to more accurate spectrum detection, the use of the bandwidth has been made efficient depending on the different bandwidth and signal spread factors in communication. Parallelly, an efficient power/frequency analysis was carried out by increasing the amount used in the bandwidth.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 203
Atıf : 190
2023 Impact/Etki : 0.105
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi