Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 24
 İndirme 7
Çamlıyayla (Mersin) Yöresindeki Magmatik Kompleksin Petrografisi ve Jeokimyası, Güney Türkiye
2018
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çamlıyayla (Mersin) güneyinde yer alan magmatik kompleks Mersin melanjı içerisinde blok olarak bulunmakta, granit, granodiyorit, granofir, granit porfir, diyorit ve diyabaz kayaçlarından oluşmaktadır. Granitik kayaçlar granüler, mikrogranüler porfirik mikrografik doku sunarken diyoritler ofitik, diyabaz daykları entergranüler doku sunmaktadır. Ana-iz element jeokimyası bu kayaçların subalkali karakterde olduğunu göstermektedir. Kondrite göre normalize edilmiş nadir toprak element diyagramı hafif nadir toprak elementlerince hafif bir tüketilme, negatif Eu anomalisi ve yataya yakın bir dağılım sunmaktadır. Granitik kayaçların okyanus sırtı granitlerine göre normalize edilmiş örümcek diyagramlarında iri katyonlu litofil elementler ve yüksek değerlikli katyonlar bakımından tüketilme sunarken, diyorit ve diyabaz daykların okyanus ortası sırt bazaltlarına göre normalize edilmiş örümcek diyagramları yüksek iyon yarıçaplı elementlerce zenginleşme, kalıcılığı yüksek elementlerce tüketilme sunmaktadırlar. Alterasyona karşı duraylı iz elementlere dayandırılan tektonomagmatik ortam ayırım diyagramlarında magmatik komplekse ait kayaçlar yay ile ilişkili tektonik ortamları işaret etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Petrography and Geochemistry of the Magmatic Complex in Çamlıyayla (Mersin), Southern Turkey
2018
Yazar:  
Özet:

The magnetic complex located in the southern part of Mersin (Mersin) is found as a block within the Mersin melange, consisting of granite, granodiorit, granophyrus, granite porphyrus, diomit and diabaz stones. Granite stones provide granular, microgranular porphyric micrographic tissue while they say they offer official, diabetic stones entergranular tissue. The primary element geochemistry shows that these rockets are subalcal character. Normalized by Condrite, the rare soil element diagram provides a slight consumption of slightly rare soil elements, negative EU anomaly, and a distribution close to the bed. While granite stones are normalized according to the ocean back granites, the mercury diagrams offer consumption in terms of large cation litofil elements and high-value cations, the mercury diagrams normalized according to the ocean middle back basals of the mercury and diabetic stones offer consumption with high-ion semi-dimensional elements, the durability of the high elements. In the tektonomagmatic environment separation diagrams based on constant trace elements against alteration, the stones of the magmatic complex indicate the tektonic environments associated with the foam.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.001
Atıf : 1.748
2023 Impact/Etki : 0.14
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi