User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 28
 Downloands 5
PAZARLAMA İLETİŞİMİNDE SELFİ İLE YARATILAN HİPER- GERÇEKLİK
2018
Journal:  
Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi
Author:  
Abstract:

Gerçeğin yerine bir modelin konulması ve bu modelin gerçeklik olarak benimsenmesi şeklinde tarif edilen simulasyon, bireyler ve topluluklar üzerindeki ekonomik, sosyal ve sosyo-psikolojik etkileri nedeniyle kitle iletişim çalışmalarının uzun yıllardır başat araştırma ve tartışma konuları arasındadır. Televizyonun neo-liberal politikalar doğrultusunda kullanılmaya başlaması kitlelerin gerçek yaşam ile modellenen yaşam arasındaki farklılıkların idrakını bulanıklaştırmıştır. Günümüzün bütünleşik medyasında ise kitleler için modellenen gerçekliğe dayalı bir yaşam biçimi üretilmektedir. Bu bağlamda pazarlama iletişiminde sosyal medyanın kullanımı kitleleri öz olan gerçeklikten tamamen koparma noktasına ulaştırabilmesi bakımından çarpıcı bir gelişim göstermiştir. Bireylerin gerçeklikten kopmasına neden olan bu durum, halkla ilişkilerin dürüstlük ve şeffaflık ilkeleri ile uyuşmamakta ve etik açıdan sorunlara işaret etmektedir. Çalışmanın amacı, markaların sosyal ağlarda vaat ettikleri iki yönlü simetrik iletişim aracılığıyla bir hiper-gerçeklik yarattığını ortaya koymak ve bu durumu halkla ilişkiler etiği çerçevesinde değerlendirmektir. Bu bağlamda, selfi kampanyaları Baudrillard’ın hiper- gerçeklik kavramı üzerinden kuramsal olarak tanımlanmakta ve Türkiye’de markaların kampanyalarında kullandıkları söylemler halkla ilişkilerin etik ilkeleri çerçevesinde analiz edilmektedir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 561
Cite : 1.788
2023 Impact : 0.05
Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi