Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 40
 İndirme 8
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLERİNİN KÜRESELLEŞME, KÜRESEL EĞİTİM VE KÜRESEL VATANDAŞ KAVRAMLARINA YÖNELİK GÖRÜŞLERİ
2021
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, sosyal bilgiler öğretmenlerinin küreselleşme, küresel eğitim ve küresel vatandaş kavramlarına yönelik algılarını belirlemektir. Araştırmanın çalışma grubunu Antalya il merkezinde bulunan Millî Eğitim Bakanlığına bağlı farklı ortaokullarda görev yapan sosyal bilgiler öğretmenleri oluşturmaktadır. Okulların seçiminde kolay ulaşılabilirlik kriteri göz önünde bulundurularak, bu okullarda görev yapan öğretmenler arasından gönüllülük esasına dayalı olarak belirlenen 17 erkek 8 kadın olmak üzere toplamda 25 sosyal bilgiler öğretmeni çalışmanın grubunu oluşturmuştur. Nitel araştırma yöntemi olarak hazırlanan çalışmada, veri toplama yöntemi olarak görüşme tekniği kullanılmış, veriler betimsel analiz yöntemi ile analiz edilmiştir. Araştırmanın sonuçları genel olarak değerlendirildiğinde sosyal bilgiler öğretmenlerinin küreselleşmeyi kısmen destekledikleri ve küreselleşme kavramını teknoloji ile bütünleştirdikleri belirlenmiştir. Eğitimde küreselleşmeye çoğunlukla olumlu yönde baktıkları belirlenirken küresel vatandaş kavramını dünyadaki gelişmeleri takip eden kişi olarak tanımlamışlardır. Öğrencilerini birer küresel vatandaş olarak eğitme eğiliminde oldukları, sosyal bilgiler dersi içinde küreselleşme eğitiminin verilmesine sıcak baktıkları fakat bunun milli değerlerin korunması şartıyla olduğu fikri öne çıkmıştır. Konuya yönelik yurt içi ve yurt dışı projelerin hazırlanması için öğretmenlerin desteklenmesi, öğretmenlere seminerler düzenlenmesi, MEB destekli bültenler oluşturulması gibi çeşitli önerilerde bulunulabilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Social Information Teachers' Globalization, Global Education and Global Citizenship Guidelines
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to identify the perceptions of social information teachers towards globalization, global education and global citizenship concepts. The study’s work group is formed by teachers of social information working in different secondary schools connected to the Ministry of National Education located in the center of Antalya. Given the criteria of easy accessibility in the selection of schools, 17 men and 8 women from the teachers who work in these schools have formed a group of 25 social information teachers working on the basis of voluntary basis. In the study prepared as a qualitative research method, the conversation technique was used as a method of data collection, the data was analyzed with the visual analysis method. When the results of the study are evaluated in general, it is determined that social information teachers partially support globalization and integrate the concept of globalization with technology. In education, they often look positively on globalization; they have defined the concept of global citizenship as the person who follows the developments in the world. The idea that they tend to educate their students as a global citizen, that they look warmly to the provision of globalization education in the social information course, but that it is under the condition of the preservation of national values. For the preparation of domestic and foreign projects on the subject, teachers can be supported in various recommendations, such as the organization of seminars to teachers, the creation of newsletters supported by MEB.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.376
2023 Impact/Etki : 0.599
Milli Eğitim Dergisi