Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 4
Bingöl Koşullarında Yetiştirilen Bazı Mısır (Zea mays L.) Çeşitlerinin Tane Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
2023
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

25 farklı mısır çeşidine ait tanelerin kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla bu çalışma yürütülmüştür. Çalışma, Bingöl ili ekolojik koşullarında 2015 yılı yetiştirme sezonunda yürütülmüştür. Çalışmada 25 farklı mısır çeşidinin tane kalite özelliklerinden ham protein (HP), ham kül (HK), asit deterjanda çözünmeyen lif (ADF), nötr deterjanda çözünmeyen lif (NDF), sindirilebilir kuru madde (SKM), sindirilebilir enerji (SE), metabolik enerji (ME), kuru madde tüketimi (KMT) ve nispi yem değeri (NYD) parametreleri incelenmiştir. İncelenen tüm özellikler açısından çeşitler arasında istatistiksel olarak önemli farklılıklar (P≤0.01) olduğu görülmüştür. Çalışmada ortalama olarak HP oranı %9.01, HK oranı %1.01, ADF oranı %4.30, NDF oranı %14.00, SKM oranı %85.6, SE 3.93 Mcal kg-1, ME 3.23 Mcal kg-1, KMT oranı %8.80 ve NYD 584 olarak elde edilmiştir. En yüksek HP oranı Dian ve Burak çeşitlerinden, en yüksek HK oranı, SKM oranı, SE, ME ve en düşük ADF oranı 12-231H0 çeşidinden, en yüksek KMT oranı ve NYD ile en düşük NDF oranı da Eldora çeşidinden elde edilmiştir. Sonuç olarak Bingöl ili ekolojik koşullarında 12-231HO, Eldora, Burak ve Dian çeşitlerinin tane kalite özellikleri açısından yüksek değerler verdiği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Identification of the quality characteristics of certain Egyptian (Zea mays L.) varieties cultivated in the Bingöl conditions
2023
Yazar:  
Özet:

The study was conducted to determine the quality characteristics of 25 different eggs. The study was carried out in the ecological conditions of Bingöl and in the 2015 year’s cultivation season. The study examined the parameters of raw protein (HP), raw ashes (HK), acid detergent unsoluble fiber (ADF), neutral detergent unsoluble fiber (NDF), digestible dry substance (SKM), digestible energy (SE), metabolic energy (ME), dry substance consumption (KMT) and relative feed value (NYD). There were statistically significant differences (P≤0.01) between varieties in terms of all the characteristics examined. In the study, the average HP ratio is 9.01, HK ratio is 1.01, ADF ratio is 4.30, NDF ratio is 14.00, SKM ratio is 85.6, SE 3.93 Mcal kg-1, ME 3. 23 Mcal kg-1, KMT ratio is 8.80% and NYD 584 is obtained. The highest HP ratio from Dian and Burak varieties, the highest HK ratio, SKM ratio, SE, ME and the lowest ADF ratio from 12-231H0 varieties, the highest KMT ratio and the lowest NDF ratio with NYD are also obtained from Eldora varieties. As a result, in the ecological conditions of Bingöl, 12-231HO, Eldora, Burak and Dian varieties have high values in terms of one quality characteristics.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.108
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi