Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 55
 İndirme 21
Türkçe Eğitimi Akademik Alanının Sorunlarına İlişkin Gözlemler
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Dil eğitimi, bireylerin düşünme ve iletişim becerilerini geliştirmeyi amaçlar. Dil yoluyla iletişimin bir yönünü anlama, diğer yönünü de anlatma oluşturur. Bu nedenle bütün ülkelerin eğitim sistemlerinde dil eğitimine, özellikle ve öncelikle ana dili eğitimine büyük önem verilmektedir (Kavcar, 2002). Dillerin ve kültürlerin iç içe girdiği günümüzde bireylerin kültürel ve milli benliklerinin fazlasıyla etkiye açık olduğu düşünüldüğünde, Türkçe eğitimi ve öğretiminin ne kadar önemli olduğu anlaşılabilir. Türkçe eğitimi alanının temel amacı, çağın koşullarına uygun olarak kendini yenileyen ve güncelleyen; yaratıcı ve eleştirel düşünebilen, araştıran, merak eden, sorgulayan, bilgi ve beceri yönünden yetkin bireyler yetiştirmektir. 1989’da kurulan Türkçe eğitimi akademik alanı 2000’li yılların başından itibaren gelişme gösteren bir bilim alanıdır. Bu gelişimde Türkçe eğitimi alan uzmanlarının yetişmesi ve alanda üretilen bilimsel yayınların etkisi büyüktür. Türkçe eğitimi alanına ait bilimsel çıktılar güçlü bir entelektüel birikim oluşmasına ve araştırma kapasitesinin gelişmesine önemli katkılar sunmaktadır. Türkiye’de ilköğretimden başlayarak yüksek öğretime kadar Türkçe dersleriyle birlikte ana dili olarak Türkçe eğitimi yapılsa da öğrencilerin sözlü ve yazılı anlatımlarında sorunlar yaşandığı, bu sorunların Türkçe eğitiminin bütün kademelerinde artarak devam ettiği yapılan araştırmalarda ortaya konmuştur. Bu çalışmanın amacı, güncel gelişmeler ışığında Türkçe eğitimi alanına yönelik olarak lisans, lisansüstü ve Doçentlik süreçlerinde yaşanan sorunlara ilişkin tespit ve değerlendirmelerde bulunmaktır. Bu amaç doğrultusunda alanın yapısal sorunları üzerinde durulmaya çalışılmıştır. Çalışmada Türkçe eğitimi alanındaki sorunların çözümüne yönelik olarak görüş ve politika önerileri sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Turkish education issues related to the academic field
2020
Yazar:  
Özet:

Language education aims to develop individuals’ thinking and communication skills. Understanding one aspect of communication through the language creates the other aspect of communication. Therefore, in the educational systems of all countries, a great emphasis is given to language education, especially and first of all to the mother tongue education (Kavcar, 2002). Today, when the languages and cultures enter into, considering that the cultural and national identities of individuals are too open to influence, it can be understood how important Turkish education and teaching is. The main objective of the field of Turkish education is to train individuals who are able to renew and update themselves according to the conditions of the age; creative and critical thinking, researching, wondering, questioning, knowledge and skills. The academic field of Turkish education founded in 1989 is a field of science that has evolved since the beginning of the 2000s. The development of the specialists in the field of Turkish education and the impact of the scientific publications produced in the field is great. Scientific outcomes in the field of Turkish education contribute significantly to the formation of a strong intellectual accumulation and the development of research capacity. In Turkey, from primary education to higher education, with Turkish courses, Turkish education as the mother tongue is performed, but the research has shown that there are problems in the oral and written narratives of the students, and that these problems continue to increase in all stages of Turkish education. The aim of this study is to identify and evaluate the problems that occur in the bachelor, postgraduate and docent processes with regard to the current developments in the field of Turkish education. For this purpose, we are trying to focus on the structural problems of the area. The study presented opinions and policy suggestions for the solution of problems in the field of Turkish education.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.127
Turkish Studies Educational Sciences