Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 4
THE ISLAMIC WEALTH MANAGEMENT: AN ANALYSIS FROM IBN SĪNĀ’S PERSPECTIVE
2012
Dergi:  
Journal of Islamic Thought and Civilization
Yazar:  
Özet:

This study aims to present the economic ideas of Ibn-e-Sīnā, dealing with the concept of wealth management. In order to achieve its objectives, this study employs qualitative research that refers to the meanings, concepts, definitions, characteristics, metaphors, symbols and descriptions of the matter under study. The study uses the literatures of Ibn Sīnā related to tadbir al-manzil (economics) to develop a theoretical model of managing wealth that integrates the material, spiritual, moral, social and legal dimensions. There are two methodologies of this study, namely interpretative and historical analytic methods. In his wealth management, there are two main variables; kasb (earning) and infāq (spending). The kasb (earning) is from al-tijārah (trade) and al-ṣinā‟at (manufacturing skills), while infāq is the function of infāq ijtimā'i (common expenditure), infāq dīni (religious expenditure) and aliddikhār (savings). Finding of this study is that the concept of managing the wealth derived from Ibn Sīnā is still relevant to the modern concept of Islamic wealth management.

Anahtar Kelimeler:

null
2012
Yazar:  
0
2012
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Islamic Thought and Civilization

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Islamic Thought and Civilization