Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 38
 İndirme 18
ALTERNATİF ÖZEL EĞİTİM PROGRAMLARI (DOĞUMDAN ALTI YAŞA KADAR OLAN ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL EĞİTİM)
2017
Dergi:  
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı 0-6 yaş okul öncesi eğitim ve destek programlarını araştırmaktır. Araştırma betimsel bir çalışmadır ve ülkemizde çok fazla üzerinde durulamamış erken çocukluk programları hakkında bilgilerin derlenmesini sağlamaktadır. Çalışma alanı farklı ülkelerde sıklıkla kullanılan Reggio Emilia, Montessori, Waldorf okul yaklaşımı ve Head Start programlarını kapsamaktadır. Bebekler henüz doğmadan önce beyin hücreleri oluşur. Yeni doğan bir bebeğin beyni yetişkin bir insanın beyninin%25 i kadardır. Doğumdan itibaren uygun çevre koşulları sağlanırsa, nöronlar arası bağlantı (synapses) oluşur ve çocuk bu sayede hızlıca öğrenmeye başlar. Yapılan araştırmalar bir bebeğin üç yaşına geldiğinde beyninin fiziksel büyümesinin %90’ını tamamladığını göstermektedir. Ayrıca çocukluk döneminin yaşandığı çevre koşullarının beyin işlevlerini olumlu yada olumsuz etkilediği, yeterince oyun oynamayan ve çok az dokunulan çocuklarda beyin gelişiminin %20 ila 30 oranında az olduğu gözlemiştir. Bu çalışmada sunulan programların ise, zihinsel kapasiteyi artırdığı ve zihinsel ve öğrenme özellikleri zayıf olan çocukların kendi kendine yetebilme becerilerini geliştirerek sosyal ortama katılımını artırdığı gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 616
Atıf : 2.037
2023 Impact/Etki : 0.168
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi