Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 6
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KAPSAMINDA KÜLTÜREL İZ KORİDORU DEĞERLENDİRMESİ
2019
Dergi:  
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

   Kültürel mirasımız daha önceki kuşaklar tarafından oluşturulmuş evrensel değerlere sahip eserlerdir. Dünyada “miras” fikri toplulukları güçlendiren ve çevresel, kültürel ve ekonomik geleceğini başarıyla planlamalarına yardımcı olan birleştirici bir güçtür.    Bu çalışmada, Anadolu coğrafyasında ilk çağlardan bu yana önemli ticaret yolları arasındaki İpek Yolu kültür izlerinin tarihi bir koridor oluşturabilirliği araştırılmıştır. Öneri çalışma alanı olarak seçilen Selçuklu kentleri Kayseri, Konya, Aksaray üçgeninde; doğal peyzajla ilişkili bir kültürel koridor nasıl geliştirilebilinir ve sürdürülebilir turizmle nasıl yaşatılabilir çerçevesi, Ülkemiz açısından irdelenmiştir. Tarihsel harita analizleri, görsel yöntemler, nitel veriler ve söylemlerle ilişkili olarak ayrıntılı analizler yapılmış ve bölgesel rota oluşturulmuştur. Turizm verileri kullanılarak işlevlendirmeler yapılmıştır. “Kültürel İz Koridoru” adını verdiğimiz bu rotalar, yerel yönetimlerin de katkılarıyla kent kimliğinin ve mirasının değer kazanmasına yönelik yeni yönetimsel önlemlere dayanan tarihi bir yol geliştirmeyi mümkün kılmaktadır.    Sonuçta; mirasımızın özenle korunması, bu varlıkların ulusal ve uluslararası turizme açılarak sürdürlülebilir turizm açısından çekim alanına dönüştürülmesi ve bu yolla sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan da sürdürülebilir kalkınma sağlanmasına yönelik strateji ve öneriler geliştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Cultural Trai̇l Corri̇dor In Scope Of Sustai̇nable Touri̇sm
2019
Yazar:  
Özet:

   Our cultural heritage is a collection of universal values created by previous generations. The idea of “heritage” is a unifying power that strengthens "heritage" intellectual communities all over the world and helps them successfully plan their environmental, cultural and economic future.    In this study, it was investigated the possibility of Silk Road cultural trace which is an important trade route in the Anatolian region since the first ages, can form a historical corrdior. Selçuklu cities, which were selected as the study area as a triangle are located in Kayseri, Konya and Aksaray; how a cultural corridor related to natural landscape can be developed and how sustainable tourism can be sustained is examined in terms of our country. Detailed analyzes were made in relation to historical map analyzes, visual methods, qualitative data and discourses, and a regional route was created. Functioning has been done by using tourism data. These roots, which we call the "Cultural Trail Corridor", makes it possible to develop a historical road based on new administrative measures to increase the value of urban identity and heritage with the contributions of local governments.    As a result, strategies and proposals have been developed for the careful conservation of our heritage, the transformation of these assets into attraction areas in terms of sustainable tourism by opening national and international tourism, and by this way ensuring sustainable development in social, cultural and economic terms.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 723
Atıf : 739
2023 Impact/Etki : 0.135
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi