Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
REPRESENTATIONS COLLECTIVES ET MANIERES DE PENSER L’AUTRE DANS LE CADRE DES RELATIONS NORD/SUD, SUD/NORD
2016
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi İİBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

L’analyse des stéréotypes de l’Autre se limite souvent à une description des stéréotypes, à la détermination de leurs fonctions pour les groupes qui véhiculent ces stéréotypes, à leur rôle dans les interactions avec l’Autre et aux conséquences de celui-ci. Dans notre cas : l’impact des stéréotypes sur les relations Nord-Sud entre l’Europe et le monde arabe. Une telle analyse s’avère être souvent trop limitée, parce qu’elle commence par les stéréotypes collectifs, ces images figées de l’Autre, et néglige d’aller en amont, vers les sources de ces stéréotypes, vers les représentations collectives qui les contiennent et qui peuvent élucider leur contenu spécifique et leur dynamique. Dans notre contribution nous proposons d’entreprendre ce voyage vers les représentations collectives, vers ces manières de penser l’Autre qui dominent dans les relations entre représentants des cultures, des religions et des collectivités ethniques différentes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Dumlupınar Üniversitesi İİBF Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Dumlupınar Üniversitesi İİBF Dergisi