Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 51
 İndirme 18
Effect Of Expanding Anti-Tobacco Regulations On The Likelihood Of Being A Smoker
2020
Dergi:  
Yönetim ve Ekonomi
Yazar:  
Özet:

Governments across the world have been fighting against tobacco use by introducing a series of anti-tobacco measures to eliminate tobacco-related diseases. After ratifying the first global public health treaty by the World Health Organization in 2005, Turkey urgently implemented a series of anti-smoking policies to address the tobacco epidemic. We utilized data from the Global Adult Tobacco Surveys 2008 and 2012 for Turkey and implemented a Linear Probability Model to estimate the effect of introducing anti-smoking policies to provide new evidence on reducing smoking. Two significant anti-tobacco policies undertaken between 2009 and 2010 had a significant negative impact on the likelihood of being a current smoker. The new policies helped reduce the probability of being smokers for both females and males, but the effect was more substantial for male adults. Education has distinct effects on females and males such that with more education, female adults are more likely to smoke while the opposite is true for male adults. Policymakers should consider these findings to address tobacco consumption and announce multiple policies taking gender differences into account to stop the smoking epidemic. Key Words: Cigarette consumption, Anti-tobacco regulation, gender, smoking behavior JEL Classification: I12, I18, J16 

Anahtar Kelimeler:

The effects of the extension of the tobacco ban on the possibility of smoking
2020
Yazar:  
Özet:

Governments across the world have been fighting against tobacco use by introducing a series of anti-tobacco measures to eliminate tobacco-related diseases. After ratifying the first global public health treaty by the World Health Organization in 2005, Turkey urgently implemented a series of anti-smoking policies to address the tobacco epidemic. We used data from the Global Adult Tobacco Surveys 2008 and 2012 for Turkey and implemented a Linear Probability Model to estimate the effect of introducing anti-smoking policies to provide new evidence on reducing smoking. Two significant anti-tobacco policies undertaken between 2009 and 2010 had a significant negative impact on the likelihood of being a current smoker. The new policies reduce the probability of being smokers for both females and males, but the effect was more substantial for male adults. Education has distinct effects on females and males such that with more education, female adults are more likely to smoke while the opposite is true for male adults. Police should consider these findings to address tobacco consumption and announce multiple policies taking gender differences into account to stop the smoking epidemic. Keywords: Cigarette consumption, Anti-tobacco regulation, gender, smoking behavior JEL Classification: I12, I18, J16

Anahtar Kelimeler:

Tutun Yasaginin Genisletilmesinin Sigara Kullanma Olasiligi Uzerine Etkileri
2020
Yazar:  
Özet:

Dünya genelinde hükümetler tütün ile ilişkili hast alıkları ortadan kaldırmak için tütün kullanımına karşı bir dizi önlemler alarak mücadele etmektedirler. Türkiye, Dünya Sağlık Örgütü’nün ilk global umumi sağlık antlaşmasını imzaladıktan sonra tütün salgın hastalığına karşı acilen bir dizi karşıt politikayı hayata geçirmiştir. Sigara tüketiminin azaltılması bağlamında yeni bir kanıt sunmak adına Türkiye için yapılan Küresel Yetişkin Tütün Anketleri 2008 ve 2012 verisetlerine Lineer Olasılık Modellerini uygulayarak tütün karşıtı politikanın etkilerini inceledik. 2009 ve 2010 yılları arasında uygulamaya konulan tütün karşıtı iki önemli politikanın sigara kullanıcısı olma olasılığı üzerinde istatistiksel olarak anlamlı ve negatif bir etkisi görülmektedir. Konuya cinsiyet perspektifinden yaklaştığımızda; bu politika her iki cinsiyetin de sigara kullanıcıları olma olasılıklarını düşürmektedir fakat bu etki yetişkin erkekler için daha fazladır. Eğitimin kadın ve erkek üzerindeki etkisi farklılaşmakta; eğitimli kadınların sigara içme olasılıkları daha yüksek iken yetişkin erkekler için bu durum tam tersidir. Politika yapıcılar tütün tüketimine önlem almak ve sigara salgınını durdurmak için bu çalışmanın sonuçlarını dikkatle incelemeli ve cinsiyet farklılıklarını dikkate alan bir takım politikalar geliştirmelidirler.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Yönetim ve Ekonomi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.125
Atıf : 12.800
2023 Impact/Etki : 0.325
Yönetim ve Ekonomi