Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 11
MİSAFİRLİKTEN KALICILIĞA: DÜZCE İLİNDE BULUNAN SURİYELİLERİN SOSYAL UYUMU
2020
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Fiziksel olarak bir yerden başka bir yere hareketlilik olarak tanımlanan göç, mevcut coğrafi konumundan ötürü Türkiye’nin tarihinin hemen hemen her döneminde tanıklık etmiş olduğu bir olgudur. 2011 yılından itibaren Suriye’de meydana gelen karışıklıklar neticesinde ortaya çıkan göç hareketliliği, Türkiye’nin tarih boyunca karşılaşmış olduğu en büyük göç dalgalarından birini oluşturmuş ve Türkiye’yi dünya üzerinde en fazla sığınmacı barından ülke konumuna getirmiştir. Zorunlu bir şekilde Türkiye’ye göç etmek durumunda kalan Suriyelilerin 9 yılı aşan Türkiye’deki yaşam süreleri sırasında başlangıçta göçün sevk ve idaresi, kayıt ve kimliklendirme meseleleri öne çıkarken, sonrasında göçmenlerin toplumsal ve ekonomik uyum meselesi öncelikli konu haline gelmiştir. Bunun neticesinde 2019-2020 yılları Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından uyum yılı olarak ilan edilmiş ve bu çerçevede ‘‘Uyum Biz Bize Toplantıları’’ ve ‘‘Uluslararası Öğrenci ve Akademisyenler Sosyal Uyum Buluşması’’ gibi faaliyetler gerçekleştirilmiştir. Bu çalışma kapsamında da, Düzce ili özelinde hem yerel halk hem de Suriyeliler ile görüşülerek, başlangıçta ‘’misafir’’ kabul edilen ancak gün geçtikçe kalıcılıkları artan göçmenlerin, sosyal uyum seviyeleri, karşılaştıkları problemler ve toplumsal kabul durumları tespit edilmek amaçlanmış ve yapılan görüşmeler neticesinde elde edilen bulgular yorumlanmaya çalışılmıştır. Ortaya çıkan sonuçların ülkemizdeki sosyal uyum çalışmalarına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

From MISAFIRITY to QUALITY: The Social Compatibility of the Syrians Found In Good
2020
Yazar:  
Özet:

Migration, physically defined as mobility from one place to another, is a fact that, due to its current geographical position, Turkey has witnessed in almost every period of its history. The migration mobility that has emerged as a result of the confusion in Syria since 2011 has formed one of the greatest migration waves that Turkey has encountered throughout its history and has brought Turkey from the world’s most refugee bar to the country’s position. During the lives of the Syrians in Turkey over 9 years, which are obligatory to migrate to Turkey, initially issues of migration transfer and administration, registration and identification are highlighted, then the issue of social and economic harmony of migrants has become a priority issue. As a result, the 2019-2020 years have been declared as the Adaptation Year by the General Directorate of the Immigration Administration and in this framework activities such as "Adaptation We Meetings" and "International Student and Academic Social Adaptation Meeting" have been carried out. In the framework of this study, in particular in Düzce, discussions with both the local people and the Syrians, initially considered "hosts" but everyday their durability increased, the social level of harmony, the problems they encounter and the social acceptance conditions were intended to be identified and the findings obtained in the context of negotiations. It is believed that the results that appear will contribute to social harmony work in our country.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 200
Atıf : 563
2023 Impact/Etki : 0.209
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi