Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
Postmenopozal Hastalarda Metabolik Sendrom Prevalansı ve Hormon Profili Üzerine Etkisi
2016
Dergi:  
Journal of Academic Research in Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı; metabolik sendrom ve komponentlerinin postmenopozal hastalarda yaygınlığı ve hormonal değişikliklerle bağlantısını literatür eşliğinde değerlendirmektir. Yöntemler: Ocak 2013-Mart 2014 tarihleri arasında 138 postmenopozal hastanın medikal dosyaları retrospektif olarak incelendi. Cerrahi menopoz, hormon replasman tedavisi, kemoterapi ve radyoterapi alan hastalar çalışmaya dahil edilmedi. Metabolik sendrom tanısında Ulusal Kolesterol Eğitim Programı Erişkin Tedavi Paneli III (NCEP-ATP III) tanı kriterleri kullanıldı. Hastaların demografik bilgileri, menopoz durumu, tıbbi geçmişi, fizik muayene ve klinik laboratuvar verileri sorgulandı. Veriler istatiksel olarak değerlendirildi. Bulgular: Çalışmaya 128 hasta dahil edildi. Menopoz yaşı, metabolik sendromlu hastalarda 50,06±2,93 ve metabolik sendrom olmayan hastalarda 45,16±4,4 idi. Çalışmamızda metabolik sendrom sıklığı %43,4 saptandı. Bel çevresi ve metabolik komponent sayısı ile FSH-LH düzeyi arasında negatif yönde istatiksel olarak anlamlı yüksek kolerasyon saptandı (p<0,05). Sonuç: Postmenopozal kadınlarda metabolik sendrom prevelansı yüksektir, abdominal obezite ve düşük HDL seviyeleri güçlü prediktör faktörlerdir. Bu faktörler kardiyovasküler hastalıklarda artışa yol açabilir. Yaşam tarzı değişikliği yapmaya teşvik ederek metabolik sendrom sıklığı azaltılabilir. (JAREM 2016; 6: 35-9)

Anahtar Kelimeler:

The Prevalence of Metabolic Syndrome and Effect on Hormone Profile in Postmenopausal Patients
2016
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to evaluate the prevalence of metabolic syndrome and its components in postmenopausal patients and their connection to hormonal changes in literature. Methods: Medical records of 138 postmenopausal patients were examined retrospectively between January and March 2014. Patients with surgical menopause, hormone replacement therapy, chemotherapy and radiotherapy were not included in the study. In the diagnosis of metabolic syndrome, the National Cholesterol Training Program Adult Therapy Panel III (NCEP-ATP III) diagnostic criteria were used. Demographic information of patients, menopause status, medical history, physical examination and clinical laboratory data were questioned. The data was statistically assessed. The study included 128 patients. Menopause age was 50,06±2,93 in patients with metabolic syndrome and 45,16±4,4 in patients with non-metabolic syndrome. In our study, the rate of metabolic syndrome was 43.4%. A statistically meaningful high coleration between the back circle and the number of metabolic components and the FSH-LH level was detected in the negative direction (p<0,05). The result: the prevalence of metabolic syndrome in postmenopausal women is high, abdominal obesity and low levels of HDL are strong predictor factors. These factors can lead to an increase in cardiovascular diseases. By encouraging lifestyle changes, the rate of metabolic syndrome can be reduced. (JAREM 2016; 6: 35-9)

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Journal of Academic Research in Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 465
Atıf : 231
Journal of Academic Research in Medicine