Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 117
 İndirme 26
Kant’ın Etik ve Hukuk Yasalarına İlişkin Anlayışı Bağlamında FETÖ’yü Yeniden Değerlendirme
2020
Dergi:  
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde herhangi bir dine dayandığını belirten cemaat, tarikat vb. toplulukların sayısı artmıştır. Kant, bu tür oluşumların bazılarını hakiki dinsel topluluk olarak görmez. Çünkü hakiki dinsel topluluk hiçbir evrensel ahlâk yasasına aykırı olanı kendisi için meşru görmez. Günümüzde Kant’ın hakiki dinsel olmayan topluluk anlayışına karşılık gelen en uygun örnek Fethullahçı terör örgütüdür. Bilindiği gibi FETÖ ülkemizde etkinliğini kaybetse de birçok ülkede eylemlerine devam etmektedir. Bu çalışmada ahlâk felsefesi tarihinin en önemli filozoflarından Kant’ın etik ve hukuk yasalarına ilişkin anlayışı çerçevesinde terör örgütü FETÖ ele alınmıştır. Kant yaklaşımında hakiki dinsel topluluklar Tanrı’yı, saygı gösterilecek evrensel yasamacı olarak görürler. Bu nedenle kendilerine yapılmasını istemedikleri davranışları başkalarına yapmazlar. Kant’a göre, yasaya saygı göstermek, insana ve aynı zamanda Tanrı’ya saygı göstermektir. Bu nedenle çalışmada Kant’ın etik ve hukuk yasalarına ilişkin anlayışına yer verilmiştir. Çalışmanın son bölümünde FETÖ’nün bazı eylemleri (dinler arası diyalog süreci, 17-25 Aralık süreci, hain darbe girişimi) Kant’ın etiği bağlamında değerlendirilmiştir. Çalışmada, Kant’ın yaklaşımı çerçevesinde değerlendirildiğinde bir dine dayandığını iddia eden FETÖ’nün, dua seanslarında bulunarak düzenli bir biçimde içerikten yoksun ilahi varlıktan dilek dilemekte olan ve sohbetler düzenleyerek insanları köleleştiren methiyeler okuyan uluslararası bir örgüt olduğu sonucuna varılmıştır. Anahtar Kelimeler: Kant; FETÖ; Etik; Hukuk; Dinsel topluluk.

Anahtar Kelimeler:

Re-evaluation of the FETO in the context of Kant's understanding of Ethics and Law Laws
2020
Yazar:  
Özet:

Today, any religion is based on the community, the taricate, etc. The number of communities has increased. Kant does not see some of these formations as a true religious community. For the true religious community does not consider the one that is contrary to any universal moral law legitimate for itself. Today, the most appropriate example of Kant's true non-religious community understanding is the Fethullahist terrorist organization. As it is known, the FETO has lost its effectiveness in our country, but it continues its actions in many countries. In this study, one of the most important philosophers in the history of moral philosophy, Kant's understanding of the ethical and legal laws, the terrorist organization FETO was addressed. In Kant’s approach, true religious communities see God as a universal legislator to be respected. Therefore they do not do the behavior they do not want to be done to others. According to Kant, respecting the law is respecting man and God. That’s why the study included Kant’s understanding of the ethical and legal laws. In the last part of the study, some of the actions of the FETO (the inter-religious dialogue process, the 17-25 December process, the attempt of the rebellious coup) were evaluated in the context of Kant's ethics. In the study, the FETO, which claims that it is based on a religion when assessed in the framework of Kant’s approach, is an international organization that regularly asks for wishes from the divine being without content and organizes conversations to read the text that slave people. Keywords: Kant; FETÖ; Ethics; Law; Religious Community.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 232
Atıf : 996
2023 Impact/Etki : 0.393
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi