Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 26
 İndirme 2
Tokat ili Erbaa Devlet Hastanesine başvuran Kene tutunması olgularının değerlendirilmesi
2011
Dergi:  
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

AMAÇ: Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA), ateş ve kanamalarla karakterize, ortalama % 5 civarında mortalite ile seyreden ciddi bir viral infeksiyon hastalığıdır. Genellikle kene yapışması ile bulaşırken, hasta insan veya hayvanın kan veya dokularına temasla da bulaşabilmektedir. Bu çalışmada ülkemizde önemli bir sağlık sorunu oluşturan KKKA hastalığı epidemiyolojik olarak değerlendirilmiştir. YÖNTEMLER: Tokat Erbaa Devlet Hastanesi’ne 1 Nisan - 30 Eylül 2009 tarihleri arasında kene tutunması nedeniyle başvuran olgular, Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığı gelişme sıklığı, klinik özellikler açısından değerlendirilmiş ve epidemiyolojik bir çalışma yapılmıştır. BULGULAR: Kene tutunması nedeniyle başvuran 312 olgu çalışmaya alınmıştır. Olguların 182’ si erkek, 130’u kadın idi. Olguların % 21,1’ i 16 yaşından küçük ve yaş ortalaması 34,4±14,6 olarak tespit edilmiştir. Olguların % 56,4’ ü kırsal bölgede yaşamakta idi ve çoğunluğu kırsal bölgeye ziyarete gitmişlerdi. Kenelerin %81’i devlet hastanesinde sağlık personeli tarafından çıkarılmıştır. Kene tarafından en sık tutulunan vücut bölgesi, alt ekstremiteler olarak belirlenmiştir. En sık olgu Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında tespit edilirken, sekiz hastada kırım kongo kanamalı ateşi hastalığı gelişmiştir. SONUÇ: Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığının endemik olarak görüldüğü bölgelerde kene yapışması vakaları semptom ve bulgular açısından dikkatli bir şekilde takip edilmeli ve bu bölgelerde yaşayan halk kene tutunmasına karşı alınacak önlemler ve kene yapışması sonrası yapılacak uygulamalar konusunda eğitilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 796
Atıf : 2.093
2023 Impact/Etki : 0.062
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi