Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 138
 İndirme 27
Çağdaş Felsefede Öznellik Sorunu
2012
Dergi:  
Felsefe Arkivi
Yazar:  
Özet:

Felsefe tarihini dönemlere ayıracak olursak, öznellik dönemini Descartes’la başlatabiliriz. Hegel, Husserl ve Heidegger bu konuda aynı düşünceyi paylaşırlar. Descartes’ın cogitaya dayalı öznesi sonludur, Tanrı’yı garanti olarak alır, ayrıca doğanın hâkimi olmak ister. Leibniz, Spinoza ve Malebranche bu özne anlayışını genişletirler ama Rousseau felsefeye dönüşüm içerisindeki çelişkili özneyi getirir. Çağdaşlık bu çelişkileri yaşama ve benimseme deneyimidir.

Anahtar Kelimeler:

Subjectivity Problem In Contemporary Philosophy
2012
Dergi:  
Felsefe Arkivi
Yazar:  
Özet:

It is indeniable that if we divide the history of the philosophy in periods, the period of the subjectivity begins with Descartes, as Hegel, Husserl and Heidegger attest it in their writings. The subjectivity of the cartesian cogito is finite, has God namely the infinite as grant and wants to possess the nature. Leibniz, Spinoza and Malebranche follow Descartes by adding some supplementary thesis but Rousseau introduces the concept of reflexivity, which exposes the subject to a sum of contradictions. Live and assume these contradictions are crucial for the modernity

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Felsefe Arkivi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 448
Atıf : 559
2023 Impact/Etki : 0.04
Felsefe Arkivi