Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
Ibuprofenin ileri oksidasyon prosesleri ile gideriminin yaşam döngüsü değerlendirmesi
2021
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Steroid olmayan anti-inflamatuvar (NSAI) grubunda yer alan ibuprofen (IBU), atıksularda ve hatta içme sularında sıklıkla tespit edilmektedir. Klasik atıksu arıtma tesisleri bu ilaç kalıntılarının giderimi üzerine projelendirilmemiştir. Bu nedenle atıksu arıtma tesislerinde arıtılamayan bu mikrokirleticiler alıcı ortamlara deşaj edilmekte ve burada olumsuz etkilere neden olmaktadır. Son zamanlarda ileri oksidasyon prosesleri bu tarz mikrokirleticilerin gideriminde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu çalışmada da ibuprofen gideriminin çevresel etkilerini belirlemek amacıyla iki farklı ileri oksidasyon prosesinin yaşam döngüsü değerlendirmesi (YDD) yapılmıştır. Çalışmada SimaPro 8.0.2 yazılımının CML 2 baseline metodu kullanılmıştır. Çalışma sonunda UV/H2O2 prosesinin çevresel etkisi daha yüksek bulunmuştur. Çevresel etkiye sebep olan en önemli parametre olarak ise elektrik enerjisi tüketimi olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Life cycle assessment of ibuprofen with advanced oxidation processes
2021
Yazar:  
Özet:

The non-steroidal anti-inflammatory (NSAI) group of ibuprofen (IBU) is often detected in waste and even drinking water. Classical waste treatment facilities have not been designed on removal of these drug remains. Therefore, these microcirlectors, which cannot be processed in waste treatment facilities, are discharged into receiver environments and there are negative effects. Recently, advanced oxidation processes are often used in the removal of this type of microcirletic. In this study, two different advanced oxidation processes (YDD) have been evaluated for the purpose of determining the environmental effects of ibuprofen removal. The study used the CML 2 baseline method of the SimaPro 8.0.2 software. At the end of the study, the environmental impact of the UV/H2O2 process was higher. The most important environmental effect is the consumption of electricity.

Anahtar Kelimeler:

Life Cycle Assessment Of Ibuprofen Removal By Advanced Oxidation Processes
2021
Yazar:  
Özet:

Ibuprofen (IBU), which is in the non-steroidal anti-inflammatory (NSAI) group, is frequently detected in wastewater and even drinking water. Conventional wastewater treatment plants were not designed for the removal of these drug residues. For this reason, these micropollutants, which cannot be treated in wastewater treatment plants, are discharged to the receiving environment and cause negative effects there. Recently, advanced oxidation processes have been frequently used for the removal of such micropollutants. In this study, life cycle assessment (LCA) of two different advanced oxidation processes was carried out to determine the environmental effects of ibuprofen removal. CML 2 baseline method of SimaPro 8.0.2 software was used in the study. At the end of the study, the environmental impact of the UV/H2O2 process was found to be higher. It has been determined that the most important parameter that causes environmental impact is electrical energy consumption.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.634
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi