Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 4
POGGE VE HELD’DE KOZMOPOLİTİZM VE EGEMENLİK İLİŞKİSİ
2017
Dergi:  
Uluslararası Politik Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to discuss and elaborate the relationship between cosmopolitanism and sovereignty in the works of two contemporary thinkers. The concept of cosmopolitanism, which took its shape within stoic philosophy, began to be used in juridical and political contexts with the advent of Enlightenment. In Thomas Pogge’s study on the problems of global poverty and within the analyses that David Held develops around globalization discussions, new approaches are developed based on the cosmopolitan narratives ranging from Westphalian sovereignty to nationstates and today’s liberal democracies. Pogge attempts to develop an institutional approach to rearrange the concept of sovereignty in the vertical dimension by taking all the cosmopolitan elements into consideration in order to reform the human rights. Held, on the other hand, differentiates the classical and liberal forms of sovereignties and depicts the present problems. Also he puts forward cosmopolitan principles and proposes a concept of sovereignty. By elaborating on the approaches developed by Held and Pogge, it seems possible to create solutions to the contemporary problems regarding human rights.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Politik Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Politik Araştırmalar Dergisi