Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 5
MÜZELERİN GELECEĞİNE DİJİTAL BİR BAKIŞ: BİR ÇEVRİM İÇİ SERGİNİN ÇAĞDAŞ MÜZECİLİK YAKLAŞIMLARIYLA ANALİZİ
2021
Dergi:  
UNIMUSEUM
Yazar:  
Özet:

Uluslararası Müzeler Konseyince 2019 yılında güncellenen müze işlevleriyle birlikte çağımız müzesine daha kapsayıcı sorumluluklar yüklenmiş görülmektedir. Müzenin geçmiş ve gelecek hakkında kritik diyaloglar kuran çok sesli bir ortam olmanın yanında tüm insanlar için mirasa eşit katılım olanakları sağlamak zorunda olması bu sorumluluklar çerçevesinde çalışma biçimini değiştirmekte, müzede mesaiyi yoğunlaştırmakta ve bu bağlamda müzenin geleceği için daha kapsamlı planlar yapma zorunluluğu doğurmaktadır. Dikkat çekici ve büyük ölçüde gelecekçi mimari üsluplarda yapılan ve bu içerikle sayıları hızla artan pek çok müze sanatın, kültürün, mühendisliğin ve inşaatın baş döndürücü birer kombinasyonu olarak sahne almış durumdadır. Bu özellikleriyle müzeler geleneğin tasarımcısı, geliştiricisi, sürdürücüsü ve garantörü olarak kabul edilmektedir. Gelecek nesiller için güvence altına aldıkları hatıraları ilgi çekici yöntemlerle ve çarpıcı binalarla tanıtmanın yanında dijitalleşme yeni müzecilik anlayışının çağdaş dışavurum yöntemleri arasında kabul edilmektedir. Kültürel, doğal ve teknolojik miras çeşitliliğinin yaşatılabilmesi, korunması ve sürdürülebilmesi için ileri teknolojilerle zamana ayak uydurabilen formatlara dönüştürülebilmesi; kısaca mirasın da dijitalleşmesi gerekmektedir. İlgi çekici müze mimarisinin yanı sıra çağdaş müzenin dijitalleşme basamakları olarak değerlendirilebilecek dijital arşivler, dijital koleksiyonlar, dijital sergiler, video sunumlar ve sanal sergiler 21. yüzyılın öne çıkan müzecilik uygulamalarıdır. Müzelerin dijitalleşme eğilimi teknolojik gelişmelerin bir yansıması olarak değerlendirilebilir. Kültüre, sanata, doğaya ve teknolojiye miras odağında vurgu yapan müzelerin bu mirası gelecek kuşaklara aktarma rolü artarak devam etmektedir. Dünyanın topyekûn refahının ve her alanda sürdürülebilirliğin sağlanması için yeni müzecilik uygulamaları gündeme gelmektedir. Bununla birlikte teknolojinin etkisiyle insanlığın geleceğini uzay araştırmalarına bağlayan gelecekçi yaklaşımda da müzenin yeri olduğu söylenebilir. Bu çalışma, 09-20 Kasım 2020 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Kültür Sanat Evi ev sahipliğinde Ankara Üniversitesi resmî web sayfasında yayınlanan “Müzelerin Geleceği” isimli çevrim içi dijital sergiye odaklanarak sergide ele alınan müzelerin dijital dünyada kültürel gelecek inşasındaki yerlerine vurgu yapmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




UNIMUSEUM

Dergi Türü :   Uluslararası

UNIMUSEUM