Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Serebral Venöz Tromboz: 33 Olgunun Retrospektif incelenmesi
2015
Dergi:  
Selçuk Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Serebral Venöz Trombozu beynin arteryel hastalıklarına oranla nadir görülür, tanı ancak görüntüleme tetkikleriyle ortaya konabilir ve morbiditesi oldukça yüksektir. Serebral ven trombozu primer veya sekonder olarak hiperkoagülabilite yaratan durumlara bağlı olarak gelişebilir. Farklı klinik tablolarla karşımıza çıkabilir. Kliniğimizde 2009-2013 arasında takip edilmiş SVT’lu hastaları etyolojik, topoğrafik, başvuru, klinik özelliklerini ve prognozunu retrospektif olarak inceledik. 33 SVT hastasının demografik özellikleri, başlangıç süreleri, semptomları ve bulguları, etyolojik faktörleri, nöroradyolojik bulguları ve tedavileri incelendi. Otuz üç hastanın (24 kadın, 9 erkek) SVT tanısı ile takip edildiği ve yaş ortalamalarının 33.4 (24-58 yaş) olduğu saptandı. En sık gözlenen belirtiler baş ağrısı (%81.8) ve bulantı (%48.4) idi. Fokal nörolojik defisit %36.3, bilinç değişikliği ise olguların %6.06’sında gözlendi. Beyin MR venografi incelemelerinde 16 olguda tek sinüs tutulumu, 17 olguda birden fazla sinüs tutulumu izlendi. Etiyolojik nedenler arasında, genetik ve edinsel koagulopatiler, vaskülitler ve hormonal değişiklikleri saptandı. Tüm hastalara antikoagulan tedavi uygulandı. 2 hastada mortalite gözlendi. SVT olgularında oldukça farklı etiyolojik nedenlerin var olduğu, erken tanı ve tedavi ile mortalite ve ağır özürlülük riskinin azaltılabildiği sonucuna varıldı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Selçuk Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 833
Atıf : 621
Selçuk Tıp Dergisi