Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 16
 İndirme 8
Yağışın Alansal Dağılımının Haritalandırılmasında Enterpolasyon Yöntemlerinin Karşılaştırılması: Akdeniz Bölgesi Örneği
2019
Dergi:  
Turkish Journal of Civil Engineering
Yazar:  
Özet:

Akdeniz Bölgesi’nde yağışın alansal dağılımının incelendiği bu çalışmada, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ile yağış dağılım haritaları oluşturulmuştur. Haritaların oluşturulması için gerekli yağış verileri Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden (DMİ) temin edilmiştir. Yağış dağılım haritaları, Ters Mesafe Ağırlıklı, Kriging ve Spline enterpolasyon yöntemleri ile oluşturulmuştur. Oluşturulan dağılım haritalarının uygunluğu, doğruluk analizleri determinasyon katsayısına (R2) ve karekök ortalama hata değerlerine göre yapılmıştır. Yapılan analizler sonucunda genel olarak IDW enterpolasyon yönteminin uygun sonuçlar verdiği belirlenmiştir. Ayrıca, Kriging yöntemi de bazı istasyonlarda IDW yönteminden daha yüksek R2 değerleri vermiştir. Akdeniz Bölgesi’nde yağışın alansal dağılımında IDW enterpolasyon yönteminin kullanılabilir olduğu tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Comparison of Enterpolation Methods in Maping the Alansal Distribution of Rain: Example of the Mediterranean Region
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, which studies the alansal distribution of rain in the Mediterranean region, geographical information systems (CBS) have created rain distribution maps. The necessary rain data for the creation of the maps has been provided by the State Meteorological Affairs General Directorate (DMI). Rain distribution maps are created with the methods of reverse distance weight, Kriging and Spline enterpolation. Compatibility of the created distribution maps, accuracy analyses are done according to the determination ratio (R2) and the average error values of the corner. The results of the analyses were found that the IDW enterpolation method generally gave appropriate results. Furthermore, the Kriging method has also given higher R2 values than the IDW method on some stations. It has been found that IDW enterpolation method is available in the Mediterranean region for the alansal distribution of rain.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Civil Engineering

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 608
Atıf : 2.089
2023 Impact/Etki : 0.103
Turkish Journal of Civil Engineering