Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 49
 İndirme 8
Okul Öncesi Öğretmenlerinin Beyin Temelli Öğrenmeye Yönelik Görüşleri
2020
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, okul öncesi eğitimde beyin temelli öğrenme yöntemi kullanan özel bir okulda öğretmenlerin beyin temelli öğrenme hakkındaki görüşlerini belirlemektir. Öncelikle belirlenen okulun haftalık programları incelenmiş, izlenen eğitim yönteminin beyin temelli öğrenme olduğundan emin olunmuştur. Türkiye’nin farklı illerinde şubesi bulunan okulun Akdeniz bölgesindeki kurumunda çalışan 10 okul öncesi öğretmen ile 2018-2019 Güz döneminde yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılmıştır. Toplanan veriler kuram oluşturma yöntemi ile analiz edilmiştir. Analizler açık kodlama, eksenel kodlama ve seçici kodlama ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonunda ideal öğrenme çıktısını etkileyen üç ana faktör olduğu belirlenmiştir. Bu değişkenler dıştan içe doğru iklim, eğitim programı ve davranışlar olarak sıralanmaktadır. Davranış öğrencilerin eğitim sürecinde yapması gerekenleri, eğitim programı öğretmelerin bu süreçte uygulayacağı davranışları, iklim ise ortam ile ilgili durumları içermektedir. Değişkenlerin her biri bir alt katmanı doğrudan ya da dolaylı olarak etkilemektedir. Araştırma sonunda yapılan önerilerden bazıları şu şekildedir: öğrencilerin aktif katılımları teşvik edilmeli, öğrencilerin yaptıkları çalışmaları gerçek bağlamda deneyimleme fırsatı oluşturulmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Pre-School Teachers' Opinions on Brain-Based Learning
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the opinions of teachers on brain-based learning in a private school using brain-based learning method in pre-school education. Firstly, the weekly programs of the established school have been studied, the followed educational method is brain-based learning. 10 pre-school teachers working in the institution of the school in the Mediterranean region, which has a branch in different provinces of Turkey, have been held semi-structured conversations in the 2018-2019 Güz period. The data collected was analyzed by the theory creation method. Analysis is done with open coding, axel coding and selective coding. The research has found that there are three main factors that influence the ideal learning outcome. These variables are classified from outside to inside as climate, educational program and behavior. Behavior includes what students need to do in the training process, the behavior that the teachers of the training program will apply in this process, and the conditions related to the environment. Each variable directly or indirectly affects a sub layer. Some of the recommendations made at the end of the study are as follows: the active participation of students should be encouraged, the opportunity for students to experience their work in a real context should be created.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.164
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal