Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 6
Tarımsal Üretimin Krizine Karşı Kırsal Turizmin Bir Alternatif Olarak Değerlendirilmesi: Muğla İli Örneği
2020
Dergi:  
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bölgesel ya da aynı bölge içinde kalkınmışlık farklarının ortadan kaldırılması son derece önemli bir sosyo-ekonomik sorundur. Türkiye’de de batı bölgeleri ile diğer bölgeleri arasında kalkınmışlık farkları dikkat çekmektedir. Ancak, aynı il içinde de farklı ilçelerde kalkınmışlık farkları görülebilmekte olup, bu farkın en yoğun olarak görüldüğü illerden birisi de Muğla’dır. Muğla’nın kıyı ilçeleri ile iç ilçeleri arasında ciddi kalkınmışlık farkları vardır. Bu noktadan hareketle bu makalede, Muğla’nın kıyı ilçeleri ile iç/kırsal ilçeleri arasındaki kalkınmışlık farkı ve bu farkı ortadan kaldırılması için kırsal turizmin bir alternatif kalkınma stratejisi olup olamayacağı tartışılmıştır. Makalenin dayandığı araştırma, Muğla İli’nin iç bölgelerinde yer alan doğal, kültürel, tarihsel değerlerinin ortaya konularak kırsal kalkınma/kırsal turizm açısından bir potansiyel taşıyıp taşımadığının belirlenmesini hedeflemekte olup GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) tarafından desteklenmiştir. Sosyolojik bir alan araştırması olan araştırmada nicel ve nitel araştırma stratejileri kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Rural Tourism As An Alternative To Crisis Of Agricultural Production: Mugla Province Case
2020
Yazar:  
Özet:

The regional development level difference is one of the most important socio-economic problems that has been seen in between the western parts and the eastern parts of Turkey. However, the issue is also important for even in the different regions of one province. There is a huge development difference between the coastal tourism districts and rural districts of Muğla province. Therefore, a sociological field research that was suppor-ted by GEKA accomplished to investigate possibilities of rural tourism in Muğla province in 2015. Quantitative research technique was used with face to face interviews and 408 sample size. The main concern of this research is to minimize development level differences between the different districts of Muğla province. The quantitative research technique was used in this research with 408 sample size. According to the research findings, the rural tourism might be an alternative to minimize the development level difference between the coastal districts and the rural districts of Muğla Province. Suggestions about the rural tourism development for Muğla Province were presented a book that was recently published (Tuna 2020).   

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 670
Atıf : 4.552
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi