Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 3
 İndirme 3
Kanca Ucu Tipinin Çelik Tel Donatılı Betonların Mekanik Özelliklerine Etkisi
2019
Dergi:  
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Beton içerisine katılan kısa kesilmiş çelik teller uzun yıllardır inşaat sektöründe kullanılmaktadır. Yarı gevrek bir malzeme olan betonun sünekliğini artırmak için en sık uygulamalardan bir tanesi beton içerisine kısa kesilmiş tellerin katılmasıdır. Tellerin beton karışımlarında kullanılmasıyla betonların çekme dayanımı, sünekliği ve tokluk değerleri başta olmak üzere diğer birçok özeliklerinde iyileşmeler görülmüştür. Tel miktarlarının, uzunluklarının, narinliklerinin, biçimlerinin ve tel dayanımlarının betonların mekanik özelliklerine etkileri birçok araştırmacı tarafından araştırılmıştır. Bununla birlikte, beton sektörünün ihtiyaçlarına bağlı olarak tel türleri ve tellerin geometrik özelliklerinde çeşitlilik artmıştır. Çelik tel kanca ucu tiplerindeki yenilikler bu çalışmanın konusunu oluşturmuştur. Çalışma kapsamında bir deneysel araştırma yürütülmüş ve kanca ucu tipleri farklı çelik teller farklı miktarlarda beton içerisine katılmıştır. Betonların basınç dayanımları ve elastisite modüleri ile yarmada ve eğilmede çekme dayanımları gibi mekanik özellikleri belirlenerek kanca ucu tipinin etkisi ortaya konmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The impact of steel wire-equipped concrete on the mechanical characteristics
2019
Yazar:  
Özet:

The short-cutting steel wire involved in concrete has been used in the construction industry for many years. One of the most common applications to increase the smoothness of concrete, which is a semi-cutting material, is the inclusion of short-cutting wire in concrete. With the use of the wire in concrete mixture, the improvements have been seen in many other features, including the pull resistance of the concrete, the snorkeling and the thickness values. The effects of wire quantities, lengths, thinness, shapes and wire resistance on the mechanical characteristics of concrete have been studied by many researchers. However, depending on the needs of the concrete industry, the diversity in the geometric characteristics of wire types and wire has increased. Innovations in the types of steel wire wire ends have created the subject of this work. In the framework of the study, a experimental research was carried out and different steel wheels of different types of curve ends were included in different amounts of concrete. By determining mechanical characteristics such as pressure resistance of concrete and the elasticity modules and drawing resistance in the curve and curve, the effect of the type of curve end has been revealed.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.428
Atıf : 2.850
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi