Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
11 Eylül Sonrası Dönemde Nato’nun Terörizmle Mücadele Yaklaşımına Atıfla, Güvenlik Toplulukları Kavramına İlişkin İnşâcı Bir Değerlendirme
2023
Dergi:  
Siyasal: Journal of Political Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu makale, güvenlik toplulukları kavramını ve Soğuk Savaş sonrası dönemde kolektif güvenlik düzenlemeleriyle ilgisini incelemektedir. Kuramsal karşılaştırma yapıldığında, hemfikir devletler arası kimlik oluşumu sürecine verdiği önem sayesinde, Konvansiyonel İnşâcılık, anılan dönemdeki genel duruma daha iyi açıklamalar getirmektedir. Bu analiz temelinde, NATO’nun, sadece bir kolektif savuma ittifakı değil, aynı zamanda müttefikleri arasında bir güvenlik topluluğu olarak evrimi, 11 Eylül sonrası dönemde terörle mücadele bağlamında ittifak içinde ortak bir kimlik oluşturulmasına odaklı olarak değerlendirilecektir. Bu kapsamda, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında, terörle mücadele konusunda imzalanan mutabakat da güvenlik topluluğu kavramı bağlamında ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

A Constructivist Analysis Of The Concept Of Security Communities With Reference To Nato’s Approach To Countering Terrorism In The Post-september 11 Era
2023
Yazar:  
Özet:

This article examines the concept of security communities and its relevance for collective security formations in the context of the post-Cold War era. Through a theoretical comparison, thanks to its emphasis on the process of identity building among like-minded states, the constructivism in its conventional form is assessed to be better explanatory forthe general situation in the aforementioned era. Based on this analysis, NATO’s evolution as not only a collective defense alliance but also a security community among its allies will be evaluated with reference to the creation of a collective identity in countering terrorism, in the post-September 11 era. In this context, the trilateral memorandum signed between Türkiye, Finland and Sweden for counter-terrorism cooperation will also be assessed within the framework of security communities.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Siyasal: Journal of Political Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 395
Atıf : 1.925
2023 Impact/Etki : 0.039
Siyasal: Journal of Political Sciences