Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 4
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ATILGANLIK DÜZEYLERİNİN BAZI DEMOGRAFİK DEĞİŞKENLER AÇISINDAN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Toplumun düzeni ve insanların sağlıklı davranışlar gösterebilmesi için, iletişim becerilerini kazanmış olması gerekmektedir. Yaşadığı problemlerin çözümünde ya da topluluk içinde görüşü sorulduğunda fikirlerini doğru şekilde karşısındaki insanlara iletebilmesi hayatını devam ettirirken gereksinimlerini karşılayabilmesi için önem taşımaktadır. Bireylerin kişilik yapısının gelişimindeki önemli dönemlerden biri olan okul öncesi dönemde; çocukların girişkenlik becerilerinin artırılması çocuğun daha rahat iletişim kurabilmesini sağlamaktadır. Bütün bunlar göz önüne alındığında; bu çalışmanın amacı okul öncesi dönemdeki çocukların eğitiminin önemli bir parçası olan ve model alınacak olan okul öncesi öğretmen adaylarının atılganlık becerilerini bazı demografik değişkenler açısından incelemektir. Araştırmanın örneklemini 2014-2015 eğitim öğretim yılında okul öncesi öğretmenliği bölümünde eğitim almakta olan 287 öğretmen adayı oluşturmuştur. Araştırmada, tarama modelleri kullanılmış, veri toplamak amacıyla öğretmen adaylarına Rathus Atılganlık Ölçeği uygulanmıştır. Toplanan veriler, betimsel analizler (frekans, ortalama, yüzde) ve bağımsız grup t testi, tek yönlü varyans analizi (ANOVA) testinden faydalanılarak değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Pre-School Teachers' Advisory Levels from Basic Demographic Values
2020
Yazar:  
Özet:

It is necessary to have acquired communication skills in order to show the order of society and people healthy behaviors. In solving the problems he is experiencing, or when the opinion is asked within the community, it is important for him to be able to correctly communicate his ideas to the people he faces while he continues his life and to meet his needs. In the pre-school period, which is one of the important periods in the development of the personality structure of individuals; increasing the initiative skills of children enables the child to communicate more comfortably. Considering all of this, the aim of this study is to study the skill of the pre-school teacher candidates, which are an important part of pre-school children's education and are to be modeled, in terms of some demographic variables. The sample of the study was made by 287 teachers candidates who are receiving education in the pre-school teaching department in the 2014-2015 educational year. In the study, scanning models were used, the Rathus Athletics Scale was applied to teachers' candidates in order to collect data. The collected data, visual analyses (frequency, average, percentage) and independent group t test, were evaluated using the one-way variance analysis (ANOVA) test.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 777
2023 Impact/Etki : 0.333
PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi